StoryEditorOCM
Hrvatskanasilje nad ženama

Savez Roma ‘Kali Sara‘ odlučio da Veljko Kajtazi više nije njihov počasni član, mora se iseliti iz ureda

Piše hina
1. listopada 2024. - 13:36

 Iz Saveza Roma u RH "Kali Sara" u utorak su osudili svako nasilje, osobito nad ženama i Romkinjama te su zbog nasilja nad predsjednicom Saveza Suzanom Krčmar, o čemu su nedavno pisali mediji, izvijestili da Veljko Kajtazi više nije njihov počasni član i mora se iseliti iz ureda.

"Skupština Saveza Roma u Republici Hrvatskoj ‘Kali Sara‘ i cjelokupna romska zajednica osuđuju svako nasilje, a naročito nad ženama i Romkinjama", poručili su u priopćenju te izvijestili da je Skupština donijela odluku da saborski zastupnik Veljko Kajtazi zbog izvršenog nasilja nad predsjednicom Saveza Roma u RH "Kali Sara" više nije počasni tog Saveza.

Zbog istog razloga, kažu, Skupština je odlučila i da Kajtazi više ne može koristiti prostorije Saveza u Ulici Pavla Hatza te da se mora iseliti najkasnije do 6. listopada.

Pozvali su sve žene žrtve nasilja da prijave nasilje policiji i drugim relevantnim institucijama, a Savez Roma u RH "Kali Sara" će, kako su poručili, i nadalje pružati podršku građankama i građanima, posebice svim pripadnicama/ima romske nacionalne manjine u svim slučajevima diskriminacije.

"Vezano za prijavu nasilja saborskog zastupnika Veljka Kajtazija prema predsjednici SRRH Suzani Krčmar, dok je u tijeku istražni postupak pred DORH-om, Suzana Krčmar neće davati izjave za medije", naveli su u priopćenju iz Saveza Roma u RH "Kali Sara". 

Tjednik "Nacional" prvi je objavio da je zastupnik romske manjine i član vladajuće većine Veljko Kajtazi ovog ljeta fizički napao svoju suradnicu i predsjednicu Saveza Roma u RH "Kali Sara" Suzanu Krčmar. DORH je u kolovozu primio kaznenu prijavu protiv njega. 

Kajtazi i Krčmar dosad nisu komentirali taj slučaj,  a saborski zastupnici su ga prošlog tjedna ocijenili skandaloznim.

image

Napadnuta predsjednica Saveza Roma ‘ Kali Sara‘ Suzana Krčmar

Željko Hajdinjak/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 13:37