stdClass Object ( [id] => 1347786 [title] => Silvana Uzinić: Evo nagradnog pitanja - otišao je trideseti ministar, što sad uraditi? Bravo, odgovor je točan! [alias] => silvana-uzinic-evo-nagradnog-pitanja-otisao-je-trideseti-ministar-sto-sad-uraditi-bravo-odgovor-je-tocan [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ajme ludnice ovaj radni tjedan! U mrežu upadoše kapitalci! Mi sitne ribice navikli smo da nas dave, ali mogli smo se ovaj tjedan čak malo i zabaviti.

Taman smo imali relativno mirni ponedjeljak. Ponetko je još bio pod dojmom prejedene bivše ministrice Gabrijele Žalac, ponetko je govorio o svečanom vatrometu za huligane iz Grčke, a nismo čak pokazali ni neki interes za privođenje šefa sisačke policije. Bolje se od te do nas probila vijest o čudesnim čarapama Lepe Brene. Kad ono, u utorak ujutro – bum, tres, zemljotres! Od pojavljivanja Nacionala na kiosku prošlo je samo par sati dok su popadali ministar i njegov savjetnik! Priča se nezaustavljivo kotrlja iz dana u dan kao otkačeni kotač s litice pa napeto čekamo što će putem pomesti i gdje će se zabiti.

Cijeli tjedan, dakle, slušamo snimke telefonskih razgovora, čitamo preslike poruka s mobitela, prepirke... Imamo hrvatsku korupcijsku aferu nad aferama. Imamo Hrvatsku!

Kao da nam je netko pred blagdane servirao kuglof kojem pravi sadržaj krije onaj čuveni slastičarski kalup. Kalup se raspao, a unutra je džumbus! Razbudio se ovaj tjedan i zadnji čuveni slušač Trećeg programa javnog radija, gdje se u nas, poznato je, od svakodnevice bježi u smiraj klasične glazbe.

PONEDJELJAK: Barbarić smijenjen radi bespravne gradnje, ništa plin za cent

U ponedjeljak je počela demontaža bespravne kuće na Hvaru donedavnog šefa HEP-a Frane Barbarića. Skidali su se prozorski okviri i štokovi, a kao što već znamo, ni do toga ne bi došlo da DORH nije digao optužnicu. Umjesto da ga smijeni za skupu kupovinu i jeftinu prodaju plina, Plenković se pozvao na divlju gradnju. Doduše, praktično mu nijedna od preostalih dlaka s glave nije pala jer postavljen je za savjetnika u tom istom poduzeću.

Usprkos nasrtajima i zahtjevima opozicije da kazni sve aktere te afere, u kojoj smo svi mi oštećen za više od 10 milijuna eura, Plenković je taktizirao i čekao.

Gotovo da smo mogli odmah naslutiti kako bi radije kaznio svoj space shuttle od ministra nego stvarne predatore, ali kao da mu je sve vrijeme trebalo nešto drugo, nešto slično gradnji na crno, ovog prvog. Da su vama, kao što su Plenkoviću, govorili da ga Barbarić drži u šaci, bilo bi vam bar malo neugodno, je li tako? Osim ako vas stvarno ne drži u šaci. A kako će se vidjeti, ima bit da su oni predatori o kojima je jednom progovorio čvrsto stisnuli i nejakog ministra Davora Filipovića.

---

image
Artur Widak/Nurphoto Via Afp
---

UTORAK: Dan kad je perje poletjelo na sve strane

Letilo je perje od utorka ujutro! Tip koji savjetuje ministra Filipovića dogovarao je s novinarom TV Mreže financiranje programa, ali pod uvjetom da mu vrati dio ugovorene love. Znamo svi kako se financiraju mediji, izravnim dogovorima s Vladom i šefovima javnih poduzeća. Al‘ nismo znali da ima i onih koji od tih suma stavljaju lovu u vlastiti džep poput tog Jurice Lovrinčevića. Vrlo zanimljivo je postalo kad se otkrilo tko je taj koji besramno ugovara podjelu novca iz niza javnih poduzeća. Dakle, bogati poduzetnik i dojučerašnji kompanjon dvoje najmoćnijih biznismena.

Kako je dan odmicao, tako se Plenkoviću kao naručena pojavila informacija da Lovrinčević nije nudio samo novinaru deal, već je dijelio i informacije o aferi "Plin za cent", a koje su potom proslijeđene Mostu. Opa! E sad je stvarno bilo zanimljivo slušati što će reći Plenković na presici u pet popodne. Vrlo očekivano, osim par riječi o odgovornosti ministra koji ne zna odabrati savjetnika, obrušio se svom žestinom na Most pa se stekao dojam da mu je to bolnije od same srži ove priče. Zapovjedna odgovornost ministra je, pa jasno nam je svima, ujedno i odgovornost premijera. Uostalom, ako je bidni Filipović već trideseti u nizu od kojih je najviše njih otišlo pod sumnjama i optužbama za korupciju, trebala je napokon pasti cijela Vlada. Taj film, međutim, sve dok Vladu vodi Plenković, nećemo gledati.

SRIJEDA: Zabavna saborska sjednica: kako obraniti neobranjivo

Ludilo! Je li novinar Marin Vlahović s Mreže TV uopće novinar kad ono nešto što je iskopao nije objavio u vlastitoj kući nego izdilao Mostu i kasnije tjedniku Nacional? Je li on vjerodostojan kad kaže da je samo snimao nemoralne ponude kako bi prokazao ministrova savjetnika? Jesu li "mostovci" vjerodostojni kad su se služili informacijama o korupciji koje su dobili od korumpiranog tipa? Je li ministar znao kako javni novac dolazi do medija i kako mu neki mediji tim novcem peglaju imidž? Nije, ministar ništa ne zna, a ne zna ni premijer. Nema veze što premijer o svemu odlučuje. Je li ovo sve rat između dvaju energetskih klanova ili osveta Lovrinčevića dojučerašnjim poslovnim saveznicima? Je li krajnji moment da uvedemo pravila igre u financiranje medija?

Izmaknemo li se mrvu od svega, jasno nam je prvo i prvo da su se pofajtali lopovi, jer veliki su, brate, ulozi u igri, jasno nam je da je lopovluk sistemski i da je onda logično da je kradljivaca najviše među strankom koja je na vlasti 22 godine. Zabavno je bilo gledati vladajuće u Saboru kako pokušavaju braniti neobranjivo. Kad Plenković kaže da afera nema veze s HDZ-om samo zato što glavni akter Lovrinčević nije u toj stranci ne znaš bi li se smijao ili plakao. Od ministra pa do svakog šefa svih javnih poduzeća sve hadezeovac do hadezeovca. Od ruku hadezeovaca svi postradašmo. Pa nedavno je umalo uginulo i 67 goveda u Karlobagu! Smetali su lokalnom načelniku hadezeovcu jer su konkurencija njegovu OPG-u. Možemo komotno zamisliti ledinu na kojoj mi građani mirno pasemo dok ne zasmetamo nekom hadezeovcu!

ČETVRTAK: Treba zakon koji će spriječiti da mediji skidaju gaće

HDZ-ovci su, međutim, svjesni da su bez stranke kao krava bez štale. Nesretni smijenjeni Filipović izgovorio je na presici točno iste one riječi koje sve do jedan "ulovljen" u aferi izgovara: "Ne želim biti uteg premijeru". Taj premijer je s njim obrisao pod, a on mu zahvaljuje. Vrh! Da je imao imalo integriteta ne bi na to mjesto ni pristao. Al‘ da mu nije stranke bio bi još na onom semaforu u Americi. Tko su uostalom taj Filipović i takvi neki kadrovi bez svoje stranke?

U četvrtak nas šef TV Mreže i novinara Vlahovića uvjerava da je odbio proučiti i objaviti koruptivni materijal. Zašto? Pa zato što se vjerojatno nadao "zubiću" javnog novca. Mrtav hladan o tome govori jer želi, naime, reći da s cijelom pričom nema veze. Ma kakvi! Upravo u tome i jest problem što nije htio imati veze. Vjerojatno je računao s novcima pa kako god došli. Nije mu za zamjeriti jer ucijenjeni besparicom, mediji često skidaju gaće preko svake mjere i zato nam pod hitno treba zakon koji će to promijeniti. Ali zakon s poštenim odredbama koji neće zakinuti nikoga u izdavaštvu. To je ujedno i najvažnija tema ove afere čim se međusobno pobijaju ovi iz energetskog lobija.

PETAK: Ovo je sad već pitanje narušavanja stabilnosti hrvatskog političkog sustava, kaže Hrebak

"Treba se uključiti SOA!", poručuje u petak Dario Hrebak iz HSLS-a. "Vidjeli ste da se sve penje i na razinu međunarodnih energetskih lobija i stoga smatramo kako je vrijeme da se u cijelu ovu priču uključi i državna Sigurnosno-obavještajna agencija zato što je ovo sad već pitanje narušavanja stabilnosti hrvatskog političkog sustava. Definitivno je vidljivo da se htjelo utjecati i na stabilnost vladajuće većine, a, naravno, i hrvatske Vlade. I sve to da bi određene energetske strukture i lobiji postigli određene regionalne i međunarodne energetske ciljeve", uvjeren je Hrebak, inače član vladajuće većine.

Dan ranije izjavio je da podržava Most. Možda se naprosto malo izletio. Jer to mu je isto kao da je žaračem ubo Plenkovića u bedro. Možda bi mu bilo bolje da je provjerio koliko je SOA već uključena. Prebacivati problem na svjetska ratišta kao što je to učinio šef Sabora Jandroković ipak je malo previše. Ok, energetski biznis je važan, možda smo mi ovakvi skloni krađi Eldorada za svjetske hulje, hohštaplere i preprodavače, ali zašto smo energetska pitanja iz državnih prepustili u ruke pojedinaca? Od kojih je jedan upravo bivši zaposlenik SOA-e.

Inače, da se ovdje ne bi smetnulo kao što se pokušava cijeli tjedan, dodajmo ovo: Nema veze na koji način su u Mostu došli do podataka o krađama. Važno je da su došli. Kakvi god bili, a jesu i oni svakakvi, sitne ribice im plješću.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => A kako je pernati utorak odmicao, tako se Plenkoviću kao naručena pojavila informacija da Lovrinčević nije nudio samo novinaru deal, već je dijelio i informacije o aferi ‘Plin za cent‘, a koje su potom proslijeđene Mostu. Opa! E sad je stvarno bilo zanimljivo slušati što će reći Plenković na presici... Vrlo očekivano, osim par riječi o odgovornosti ministra koji ne zna odabrati savjetnika, obrušio se svom žestinom na Most pa se stekao dojam da mu je to bolnije od same srži ove priče... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => A kako je pernati utorak odmicao, tako se Plenkoviću kao naručena pojavila informacija da Lovrinčević nije nudio samo novinaru deal, već je dijelio i informacije o aferi ‘Plin za cent‘, a koje su potom proslijeđene Mostu. Opa! E sad je stvarno bilo zanimljivo slušati što će reći Plenković na presici... Vrlo očekivano, osim par riječi o odgovornosti ministra koji ne zna odabrati savjetnika, obrušio se svom žestinom na Most pa se stekao dojam da mu je to bolnije od same srži ove priče... Pretres tjedna 0 8199 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-15 12:23:41 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-15 18:01:50 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-12-15 18:01:50 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => A kako je pernati utorak odmicao, tako se Plenkoviću kao naručena pojavila informacija da Lovrinčević nije nudio samo novinaru deal, već je dijelio i informacije o aferi 'Plin za cent', a koje su potom proslijeđene Mostu. Opa! E sad je stvarno bilo z [metadata] => robots= author= title=Silvana Uzinić: Evo nagradnog pitanja - otišao je trideseti ministar, što sad uraditi? Bravo, odgovor je točan! page_title=Silvana Uzinić: Evo nagradnog pitanja - otišao je trideseti ministar, što sad uraditi? Bravo, odgovor je točan! [metakey] => afera mreža, Plin za cent, Vlada RH, andrej plenković, pretres radnog tjedna [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/15\/26211834.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/15\/26217243.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nera \u0160imi\u0107\/HANZA MEDIA","Artur Widak\/Nurphoto Via Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26211834_1920.jpg":"1920x1080","k_26211834_1280.jpg":"1280x1280","k_26211834_1024.jpg":"1024x1024","k_26211834_640.jpg":"640x640","k_26211834_480.jpg":"480x480","k_26211834_340.jpg":"340x340","k_26211834_220.jpg":"220x220","o_26211834_1280.jpg":"1280x853","o_26211834_1024.jpg":"1024x682","o_26211834_640.jpg":"640x426","o_26211834_480.jpg":"480x320","o_26211834_340.jpg":"340x226","o_26211834_220.jpg":"220x146","h_26211834_1280.jpg":"1280x854","h_26211834_1024.jpg":"1024x683","h_26211834_640.jpg":"640x427","h_26211834_480.jpg":"480x320","h_26211834_340.jpg":"340x227","h_26211834_220.jpg":"220x147","pp_26211834_1280.jpg":"1280x1628","pp_26211834_1024.jpg":"1024x1303","pp_26211834_640.jpg":"640x814","pp_26211834_480.jpg":"480x611","pp_26211834_340.jpg":"340x432","pp_26211834_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26217243_1920.jpg":"1920x1080","k_26217243_1280.jpg":"1280x1280","k_26217243_1024.jpg":"1024x1024","k_26217243_640.jpg":"640x640","k_26217243_480.jpg":"480x480","k_26217243_340.jpg":"340x340","k_26217243_220.jpg":"220x220","o_26217243_1280.jpg":"1280x853","o_26217243_1024.jpg":"1024x682","o_26217243_640.jpg":"640x426","o_26217243_480.jpg":"480x320","o_26217243_340.jpg":"340x226","o_26217243_220.jpg":"220x146","h_26217243_1280.jpg":"1280x854","h_26217243_1024.jpg":"1024x683","h_26217243_640.jpg":"640x427","h_26217243_480.jpg":"480x320","h_26217243_340.jpg":"340x227","h_26217243_220.jpg":"220x147","pp_26217243_1280.jpg":"1280x1628","pp_26217243_1024.jpg":"1024x1303","pp_26217243_640.jpg":"640x814","pp_26217243_480.jpg":"480x611","pp_26217243_340.jpg":"340x432","pp_26217243_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 5708468 Threads: 76 Questions: 1021274167 Slow queries: 0 Opens: 182222 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 178.905 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9156437 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-evo-nagradnog-pitanja-otisao-je-trideseti-ministar-sto-sad-uraditi-bravo-odgovor-je-tocan-1347786 [printLink] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-evo-nagradnog-pitanja-otisao-je-trideseti-ministar-sto-sad-uraditi-bravo-odgovor-je-tocan-1347786?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 740312 [name] => afera mreža [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-12 15:15:44 [main_article_id] => 0 [alias] => afera-mreza [link] => /tag/afera-mreza ) [1] => stdClass Object ( [id] => 730766 [name] => Plin za cent [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-22 15:54:50 [main_article_id] => 0 [alias] => plin-za-cent [link] => /tag/plin-za-cent ) [2] => stdClass Object ( [id] => 301161 [name] => Vlada RH [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vlada-rh [link] => /tag/vlada-rh ) [3] => stdClass Object ( [id] => 291508 [name] => Andrej Plenković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => andrej-plenkovic [link] => /tag/andrej-plenkovic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 645290 [name] => pretres radnog tjedna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-30 19:37:31 [main_article_id] => 0 [alias] => pretres-radnog-tjedna [link] => /tag/pretres-radnog-tjedna ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => A kako je pernati utorak odmicao, tako se Plenkoviću kao naručena pojavila informacija da Lovrinčević nije nudio samo novinaru deal, već je dijelio i informacije o aferi ‘Plin za cent‘, a koje su potom proslijeđene Mostu. Opa! E sad je stvarno bilo zanimljivo slušati što će reći Plenković na presici... Vrlo očekivano, osim par riječi o odgovornosti ministra koji ne zna odabrati savjetnika, obrušio se svom žestinom na Most pa se stekao dojam da mu je to bolnije od same srži ove priče... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Silvana Uzinić: Evo nagradnog pitanja - otišao je trideseti ministar, što sad uraditi? Bravo, odgovor je točan! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Frebuild.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/15/26211834.jpg [galleryCount] => 2 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nera Šimić/HANZA MEDIA [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/15/26211834.jpg [title] => Nera Šimić/HANZA MEDIA ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/15/26217243.jpg [title] => Artur Widak/Nurphoto Via Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ajme ludnice ovaj radni tjedan! U mrežu upadoše kapitalci! Mi sitne ribice navikli smo da nas dave, ali mogli smo se ovaj tjedan čak malo i zabaviti.

Taman smo imali relativno mirni ponedjeljak. Ponetko je još bio pod dojmom prejedene bivše ministrice Gabrijele Žalac, ponetko je govorio o svečanom vatrometu za huligane iz Grčke, a nismo čak pokazali ni neki interes za privođenje šefa sisačke policije. Bolje se od te do nas probila vijest o čudesnim čarapama Lepe Brene. Kad ono, u utorak ujutro – bum, tres, zemljotres! Od pojavljivanja Nacionala na kiosku prošlo je samo par sati dok su popadali ministar i njegov savjetnik! Priča se nezaustavljivo kotrlja iz dana u dan kao otkačeni kotač s litice pa napeto čekamo što će putem pomesti i gdje će se zabiti.

Cijeli tjedan, dakle, slušamo snimke telefonskih razgovora, čitamo preslike poruka s mobitela, prepirke... Imamo hrvatsku korupcijsku aferu nad aferama. Imamo Hrvatsku!

Kao da nam je netko pred blagdane servirao kuglof kojem pravi sadržaj krije onaj čuveni slastičarski kalup. Kalup se raspao, a unutra je džumbus! Razbudio se ovaj tjedan i zadnji čuveni slušač Trećeg programa javnog radija, gdje se u nas, poznato je, od svakodnevice bježi u smiraj klasične glazbe.

PONEDJELJAK: Barbarić smijenjen radi bespravne gradnje, ništa plin za cent

U ponedjeljak je počela demontaža bespravne kuće na Hvaru donedavnog šefa HEP-a Frane Barbarića. Skidali su se prozorski okviri i štokovi, a kao što već znamo, ni do toga ne bi došlo da DORH nije digao optužnicu. Umjesto da ga smijeni za skupu kupovinu i jeftinu prodaju plina, Plenković se pozvao na divlju gradnju. Doduše, praktično mu nijedna od preostalih dlaka s glave nije pala jer postavljen je za savjetnika u tom istom poduzeću.

Usprkos nasrtajima i zahtjevima opozicije da kazni sve aktere te afere, u kojoj smo svi mi oštećen za više od 10 milijuna eura, Plenković je taktizirao i čekao.

Gotovo da smo mogli odmah naslutiti kako bi radije kaznio svoj space shuttle od ministra nego stvarne predatore, ali kao da mu je sve vrijeme trebalo nešto drugo, nešto slično gradnji na crno, ovog prvog. Da su vama, kao što su Plenkoviću, govorili da ga Barbarić drži u šaci, bilo bi vam bar malo neugodno, je li tako? Osim ako vas stvarno ne drži u šaci. A kako će se vidjeti, ima bit da su oni predatori o kojima je jednom progovorio čvrsto stisnuli i nejakog ministra Davora Filipovića.

---

image
Artur Widak/Nurphoto Via Afp
---

UTORAK: Dan kad je perje poletjelo na sve strane

Letilo je perje od utorka ujutro! Tip koji savjetuje ministra Filipovića dogovarao je s novinarom TV Mreže financiranje programa, ali pod uvjetom da mu vrati dio ugovorene love. Znamo svi kako se financiraju mediji, izravnim dogovorima s Vladom i šefovima javnih poduzeća. Al‘ nismo znali da ima i onih koji od tih suma stavljaju lovu u vlastiti džep poput tog Jurice Lovrinčevića. Vrlo zanimljivo je postalo kad se otkrilo tko je taj koji besramno ugovara podjelu novca iz niza javnih poduzeća. Dakle, bogati poduzetnik i dojučerašnji kompanjon dvoje najmoćnijih biznismena.

Kako je dan odmicao, tako se Plenkoviću kao naručena pojavila informacija da Lovrinčević nije nudio samo novinaru deal, već je dijelio i informacije o aferi "Plin za cent", a koje su potom proslijeđene Mostu. Opa! E sad je stvarno bilo zanimljivo slušati što će reći Plenković na presici u pet popodne. Vrlo očekivano, osim par riječi o odgovornosti ministra koji ne zna odabrati savjetnika, obrušio se svom žestinom na Most pa se stekao dojam da mu je to bolnije od same srži ove priče. Zapovjedna odgovornost ministra je, pa jasno nam je svima, ujedno i odgovornost premijera. Uostalom, ako je bidni Filipović već trideseti u nizu od kojih je najviše njih otišlo pod sumnjama i optužbama za korupciju, trebala je napokon pasti cijela Vlada. Taj film, međutim, sve dok Vladu vodi Plenković, nećemo gledati.

SRIJEDA: Zabavna saborska sjednica: kako obraniti neobranjivo

Ludilo! Je li novinar Marin Vlahović s Mreže TV uopće novinar kad ono nešto što je iskopao nije objavio u vlastitoj kući nego izdilao Mostu i kasnije tjedniku Nacional? Je li on vjerodostojan kad kaže da je samo snimao nemoralne ponude kako bi prokazao ministrova savjetnika? Jesu li "mostovci" vjerodostojni kad su se služili informacijama o korupciji koje su dobili od korumpiranog tipa? Je li ministar znao kako javni novac dolazi do medija i kako mu neki mediji tim novcem peglaju imidž? Nije, ministar ništa ne zna, a ne zna ni premijer. Nema veze što premijer o svemu odlučuje. Je li ovo sve rat između dvaju energetskih klanova ili osveta Lovrinčevića dojučerašnjim poslovnim saveznicima? Je li krajnji moment da uvedemo pravila igre u financiranje medija?

Izmaknemo li se mrvu od svega, jasno nam je prvo i prvo da su se pofajtali lopovi, jer veliki su, brate, ulozi u igri, jasno nam je da je lopovluk sistemski i da je onda logično da je kradljivaca najviše među strankom koja je na vlasti 22 godine. Zabavno je bilo gledati vladajuće u Saboru kako pokušavaju braniti neobranjivo. Kad Plenković kaže da afera nema veze s HDZ-om samo zato što glavni akter Lovrinčević nije u toj stranci ne znaš bi li se smijao ili plakao. Od ministra pa do svakog šefa svih javnih poduzeća sve hadezeovac do hadezeovca. Od ruku hadezeovaca svi postradašmo. Pa nedavno je umalo uginulo i 67 goveda u Karlobagu! Smetali su lokalnom načelniku hadezeovcu jer su konkurencija njegovu OPG-u. Možemo komotno zamisliti ledinu na kojoj mi građani mirno pasemo dok ne zasmetamo nekom hadezeovcu!

ČETVRTAK: Treba zakon koji će spriječiti da mediji skidaju gaće

HDZ-ovci su, međutim, svjesni da su bez stranke kao krava bez štale. Nesretni smijenjeni Filipović izgovorio je na presici točno iste one riječi koje sve do jedan "ulovljen" u aferi izgovara: "Ne želim biti uteg premijeru". Taj premijer je s njim obrisao pod, a on mu zahvaljuje. Vrh! Da je imao imalo integriteta ne bi na to mjesto ni pristao. Al‘ da mu nije stranke bio bi još na onom semaforu u Americi. Tko su uostalom taj Filipović i takvi neki kadrovi bez svoje stranke?

U četvrtak nas šef TV Mreže i novinara Vlahovića uvjerava da je odbio proučiti i objaviti koruptivni materijal. Zašto? Pa zato što se vjerojatno nadao "zubiću" javnog novca. Mrtav hladan o tome govori jer želi, naime, reći da s cijelom pričom nema veze. Ma kakvi! Upravo u tome i jest problem što nije htio imati veze. Vjerojatno je računao s novcima pa kako god došli. Nije mu za zamjeriti jer ucijenjeni besparicom, mediji često skidaju gaće preko svake mjere i zato nam pod hitno treba zakon koji će to promijeniti. Ali zakon s poštenim odredbama koji neće zakinuti nikoga u izdavaštvu. To je ujedno i najvažnija tema ove afere čim se međusobno pobijaju ovi iz energetskog lobija.

PETAK: Ovo je sad već pitanje narušavanja stabilnosti hrvatskog političkog sustava, kaže Hrebak

"Treba se uključiti SOA!", poručuje u petak Dario Hrebak iz HSLS-a. "Vidjeli ste da se sve penje i na razinu međunarodnih energetskih lobija i stoga smatramo kako je vrijeme da se u cijelu ovu priču uključi i državna Sigurnosno-obavještajna agencija zato što je ovo sad već pitanje narušavanja stabilnosti hrvatskog političkog sustava. Definitivno je vidljivo da se htjelo utjecati i na stabilnost vladajuće većine, a, naravno, i hrvatske Vlade. I sve to da bi određene energetske strukture i lobiji postigli određene regionalne i međunarodne energetske ciljeve", uvjeren je Hrebak, inače član vladajuće većine.

Dan ranije izjavio je da podržava Most. Možda se naprosto malo izletio. Jer to mu je isto kao da je žaračem ubo Plenkovića u bedro. Možda bi mu bilo bolje da je provjerio koliko je SOA već uključena. Prebacivati problem na svjetska ratišta kao što je to učinio šef Sabora Jandroković ipak je malo previše. Ok, energetski biznis je važan, možda smo mi ovakvi skloni krađi Eldorada za svjetske hulje, hohštaplere i preprodavače, ali zašto smo energetska pitanja iz državnih prepustili u ruke pojedinaca? Od kojih je jedan upravo bivši zaposlenik SOA-e.

Inače, da se ovdje ne bi smetnulo kao što se pokušava cijeli tjedan, dodajmo ovo: Nema veze na koji način su u Mostu došli do podataka o krađama. Važno je da su došli. Kakvi god bili, a jesu i oni svakakvi, sitne ribice im plješću.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nera Šimić/HANZA MEDIA Artur Widak/Nurphoto Via Afp
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-evo-nagradnog-pitanja-otisao-je-trideseti-ministar-sto-sad-uraditi-bravo-odgovor-je-tocan-1347786 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0393fa5ced23cb9f76e06a85fedf04f3185d4c43 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Silvana+Uzini%C4%87%3A+Evo+nagradnog+pitanja+-+oti%C5%A1ao+je+trideseti+ministar%2C+%C5%A1to+sad+uraditi%3F+Bravo%2C+odgovor+je+to%C4%8Dan%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-evo-nagradnog-pitanja-otisao-je-trideseti-ministar-sto-sad-uraditi-bravo-odgovor-je-tocan-1347786 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-evo-nagradnog-pitanja-otisao-je-trideseti-ministar-sto-sad-uraditi-bravo-odgovor-je-tocan-1347786 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => A kako je pernati utorak odmicao, tako se Plenkoviću kao naručena pojavila informacija da Lovrinčević nije nudio samo novinaru deal, već je dijelio i informacije o aferi ‘Plin za cent‘, a koje su potom proslijeđene Mostu. Opa! E sad je stvarno bilo zanimljivo slušati što će reći Plenković na presici... Vrlo očekivano, osim par riječi o odgovornosti ministra koji ne zna odabrati savjetnika, obrušio se svom žestinom na Most pa se stekao dojam da mu je to bolnije od same srži ove priče... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPretres tjedna

Silvana Uzinić: Evo nagradnog pitanja - otišao je trideseti ministar, što sad uraditi? Bravo, odgovor je točan!

Piše Silvana Uzinić
15. prosinca 2023. - 19:01

Ajme ludnice ovaj radni tjedan! U mrežu upadoše kapitalci! Mi sitne ribice navikli smo da nas dave, ali mogli smo se ovaj tjedan čak malo i zabaviti.

Taman smo imali relativno mirni ponedjeljak. Ponetko je još bio pod dojmom prejedene bivše ministrice Gabrijele Žalac, ponetko je govorio o svečanom vatrometu za huligane iz Grčke, a nismo čak pokazali ni neki interes za privođenje šefa sisačke policije. Bolje se od te do nas probila vijest o čudesnim čarapama Lepe Brene. Kad ono, u utorak ujutro – bum, tres, zemljotres! Od pojavljivanja Nacionala na kiosku prošlo je samo par sati dok su popadali ministar i njegov savjetnik! Priča se nezaustavljivo kotrlja iz dana u dan kao otkačeni kotač s litice pa napeto čekamo što će putem pomesti i gdje će se zabiti.

Cijeli tjeda...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 03:45