StoryEditorOCM
Hrvatskaproblem u zagrebu

U dječjem vrtiću pronađena bakterija; Sanitarna inspektorica: ‘Zatvorite sve ventile, osim onih u toaletu‘

Piše Mirela Lilek/JL
5. rujna 2024. - 13:10

Prema dojavi građana, u zagrebačkom dječjem vrtiću prilikom redovne kontrole kvalitete vode pronađena je bakterija. Vrtić je po nalogu sanitarne inspektorice zatvorio ventile na slivnicima nakon što je u jednom od njih, potvrđuju iz Grada, utvrđeno da je uzorak vode kontaminiran koliformnim bakterijama.

Bakterija je otkrivena prilikom redovitog uzorkovanja kvalitete vode u gradskim vrtićima.

- Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar provodi redovito uzorkovanje kvalitete vode u gradskim vrtićima. U sklopu redovite kontrole u Dječjem vrtiću Jarun, na jednoj slavini za pranje posuđa u objektu vrtića u Puštekovoj ulici utvrđeno je da je uzorak vode kontaminiran koliformnim bakterijama. Na ostalim slavinama nije uočena bakterija - izvijestili su iz Grada, piše Jutarnji list.

 naručena cisterna vode za piće

Vrtić je odmah postupio po savjetima sanitarne inspektorice. Kuhanje i pranje posuđa premješteno je u drugi objekt vrtića, zatvoreni su ventili na slivnicima, a voda se koristi isključivo za ispiranje toaleta.

Za vrtić je naručena cisterna vode za piće koja je dostupna od četvrtka od pet sati.

- Zamijenjena je slavina na kojoj je uzorak bio kontaminiran, a preventivna dezinfekcija svih ostalih je u tijeku. Naručeno je novo uzorkovanje vode, kako na svim slavinama u vrtiću, tako i na hidrantu iz kojeg voda dolazi prema vrtiću - navode u Gradu.

Državni inspektorat je potvrdio da je vrtić postupio sukladno propisima, a iz Poglavarstva poručuju kako se "odgojno-obrazovni rad odvija bez poteškoća, bez primjedbi roditelja i odgojitelja".

Sigurnost djece i zaposlenika potvrdila nam je i ravnateljica dječjeg vrtića, Snježana Vusić-Kodvanj.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 10:11