StoryEditorOCM
HrvatskaREAKCIJE

Vedrana Rudan o izjavi da su Srbi kao bube koje treba uništiti: Mržnja između zdravih Srba i Hrvata ne postoji!

Piše VIJESTI SD
29. kolovoza 2023. - 13:37

Hrvatska književnica i članica Matice Hrvatske Slavice Stojan, usporedila je u intrevjuu za Dubrovački list Srbe s bubama. Navela je da bude treba istrijebiti.

Povodom te izjave, Vedrana Rudan, hrvatska književnica i kolumnistica, rekla je za Danas da za "književnicu" Stojan nikad nije čula.

"Prije nego bismo smjeli analizirati riječi koje je izrekla "književnica" svakako bi trebalo uzeti u obzir za koga je rekla i čiji je član organizacije. Mržnja između zdravih Srba i Hrvata ne postoji.

Obični ljudi bježe s ovih prokletih prostora tražeći negdje drugdje kruh i duševni mir. Orgazam luđaci doživljavaju na vrlo maštovite načine. Zato pustimo gospođu "književnicu" neka ubija bube na miru. Nije lako a nema ni potrebe luđacima oteti igračku. Ti su jadnici nebitni", ističe Rudan za Danas.

Podsjetimo, Stojan tvrdi kako je bube jako teško ukloniti, bez obzira na metodu koja se koristi – gaženje nogama, otrovima, bacač plamena.

– Kad se tako nešto uvuče u kuću, treba se ozbiljno boriti ili napustiti kuću. Ni govora da bi netko izašao iz svoje kuće. Treba se boriti s bubama, nikad ne dopustiti da kuću preplave, da mile po trpezi i po posteljini, nego ih strpljivo i trajno iskorjenjivati. Nakon niže godina uspješne borbe i nadjačavanja njihove prepravljačke strategije, one nestanu. Ne znam da li trajno, ali iz moje kuće su nestale i već ih dugo nema. Tako i s predatorima koji nam vrebaju s granice. Čovijek se ne smije pustiti", navela je Stojan.

Cijeli intervju Stanislave Slavice Stojan pročitajte ovdje:

Dalmatinska profesorica iz Matice Hrvatske usporedila Srbe i bube, spominje trovanje, spaljivanje, gaženje. ‘Djelujmo‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:37