StoryEditorOCM
Hrvatskaprestižna pozicija

Zamjenica iz Zagreba u utrci za DORH ‘za dlaku‘ pobijedila iskusniju splitsku kolegicu. Nije pomogla ni ustavna tužba...

Piše Vladimir Urukalo
6. lipnja 2024. - 14:14

Samo desetak dana prije negoli je svoju poziciju glavnog državnog odvjetnika prepustila Ivanu Turudiću, donedavna šefica DORH-a Zlata Hrvoj-Šipek jednim od svojih zadnjih poteza, svečanom prisegom 15. svibnja, okončala je osmomjesečnu "odiseju" oko izbora Natalije Slavice, zamjenice ŽDO-a Zagreb, na dužnost zamjenice glavnog državnog odvjetnika RH.

A razlog zbog kojeg je toliko dugo Slavica, koju je Državnoodvjetničko vijeće (DOV) izabralo na tu dužnost još sredinom rujna prošle godine, trebala čekati na službeno imenovanje bila je ustavna tužba koju je, nezadovoljna takvom odlukom, podnijela njezina "suparnica u borbi" za tu poziciju, Julijana Stipišić, zamjenica ŽDO-a Split.

Dakle, u "borbu" za tu prestižnu poziciju unutar sustava DORH-a nakon objave natječaja javile su se tri kandidatkinje, no jedna je odustala pa su ostale samo Slavica i Stipišić.

Na osnovi bodova dobivenih ocjenom obnašanja dužnosti, splitska zamjenica zauzimala je, prije konačne odluke, drugo mjesto, a zagrebačka prvo. Nakon što je DOV zatražio mišljenja o kandidatkinjama od tadašnje glavne državne odvjetnice i Kolegija DORH-a, pokazalo se da je Slavica njihov izbor. Uslijedili su razgovori s obje kandidatkinje, na kojima se moglo dobiti najviše 15 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 23:01