StoryEditorOCM
HrvatskaAnte Kujundžić

Zastupnik Mosta: Pljuvanje dječaka prema Rakitiću pokazuje da je to postalo društveno prihvaćeno, a prednjače političari

Piše hina
2. listopada 2024. - 13:31
 Ante Kujundžić: Naša svakodnevica postala je poligon za pljuvanje kao da je to postalo društveno prihvaćeno, čak i u jednoj mjeri poželjnoDamjan Tadić/Cropix

Mostov zastupnik Ante Kujundžić u slobodnom govoru upozorio je na slučaj kada je dječak na nedjeljnoj utakmici između Rijeke i Hajduka pljunuo u smjeru Hajdukovog nogometaša Ivana Rakitića. Smatra kako taj slučaj pokazuje da živimo u "vremenu jednog pljuvanja" pojasnivši kako pri tome ne misli samo na jedan fizički čin, već na društveni fenomen koji je, smatra, gotovo obuzeo sve sfere našeg života.

image

Ivan Rakitić bio je meta pljuvanja dječaka u Rijeci, što je, smatra Kujundžić, ukazalo na ružni društveni fenomen

Vojko Bašić/Cropix

"Naša svakodnevica postala je poligon za pljuvanje kao da je to postalo društveno prihvaćeno, čak i u jednoj mjeri poželjno", rekao je Kujundžić, upozorivši kako se i mediji s jedne strane ‘hrane‘ tom negativnošću. Također, ocijenio je da su se komentari na društvenim mrežama pretvorili u "arenu za verbalnu kanalizaciju".

Kujundžić smatra i da su takvom stanju pridonijeli i političari jer su oni možda "najveći majstori tog zanata" i umjesto rasprava i dijaloga ili pokušaja razumijevanja često svjedočimo "jednom obliku beskrajnog pljuvanja i zamagljivanja činjenica između suparničkih strana". "Vrijeđanje, omalovažavanje i degradacija su ključni postulati političkog života", poručio je Mostov zastupnik.

image

Kujundžić je ocijenio je da su se komentari na društvenim mrežama pretvorili u ‘arenu za verbalnu kanalizaciju‘

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 13:32