StoryEditorOCM
Politikapresica u saboru

Ćipe o popuštanju HDZ-u: Biti predsjednik Odbora za manjine ionako ne znači ništa osim 300 eura za malog trgovca Pupovca

Piše vijesti sd
21. lipnja 2024. - 11:35

Članovi Domovinskog pokreta održali su konferenciju za medije u Saboru, na kojoj su govorili o muškarcu iz Splita koji je kažnjen sa 700 eura i 70 eura sudskih troškova za narušavanje javnog reda i mira jer je na balkonskoj ogradi prvog kata svoje kuće vidno istakao zastavu HOS-a. Dotaknuli su se i glasovanja o čelniku saborskog Odbora za ljudska prava.

“Zastave u Vukovaru u prošloj Koloni sjećanja su se vijorile svima, nikome nije napisana kazna. Što se promijenilo od onda do danas? U centru Zagreba prije 15 dana, na Prideu pojavila se jugoslavenska zastava. Je li ta osoba dobila kaznu od 700 eura? Nije. Jer Milorad Pupovac je rekao u Saboru da četnička kokarda nije zabranjena pa tako ni jugoslavenska zastava”, rekao je Stipo Mlinarić Ćipe na konferenciji za medije Domovinskog pokreta.

Na pitanje je li ovo odvlačenje pažnje zbog današnjeg imenovanja Milorada Pupovca na čelo Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, rekao je da oni neće glasati za to.

image
Tonci Plazibat/Cropix

“Naš je stav od početka bio jasan. To ćemo vam danas pokazat u Saboru. Neće dobiti potporu Domovinskog pokreta. Domovinski pokret je izbacio SDSS s vlasti. Naši koalicijski partneri neka rade po svom. To nije prijedlog HDZ-a nego prijedlog nacionalnih manjina. Odbor koji je nebitan. Ovo je samo malo sitna trgovina. Sitna trgovina zbog povećanja plaće od 300 eura. Ključno je da SDSS ne participira u Vladi gdje se donose ključne odluke”, kazao je Ćipe.

Kazao je da ovo nije riječ o ustupku, kako je ovo nazvao Ivan Penava jer su saborski odbori bitni samo zbog 300 eura naknade koja se dobije. “Odbor nije izvršna vlast i ni o čemu ne odlučuje. Biti predsjednik Odbora ne znači ništa, osim 300 eura za malog trgovca Milorada Pupovca”, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 11:40