StoryEditorOCM
Politikapotvrđene liste

Donesena odluka o Milanoviću: Grbin otkrio koji potez će povući ako Ustavni sud zabrani predsjednikovu kandidaturu

Piše Ivanka Toma/JL, VIJESTI SD
16. ožujka 2024. - 13:04

Glavni odbor SDP-a potvrdio je nositelje izbornih lista. Tako neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Za nositelja u prvoj izbornoj jedinici potvrdili su Zorana Milanovića, a predsjednik SDP-a Peđa Grbin dao im je argumente zbog kojih smatra da to nije protuustavno.

Zanimljivo je, međutim, da je povukao paralelu sa Franjom Tuđmanom i HDZ-om. Tako je naveo da je 1992. Tuđman kao predsjednik države bio kandidat na izborima za saborske zastupnike.

Dodao je da je na izborima 1995. godine Tuđman bio nositelj HDZ-ove liste te da je bio nositelj HDZ-ovih listi čak i na lokalnim izborima.

Zaključio je s podsjećanjem da je Vlatko Pavletić kao vršitelj dužnosti predsejdnika Republike bio i kandidat na izborima za Sabor. Ukazao je da se SDP-u problematizira ono što je HDZ radio u praksi.

Nositelj liste u drugoj izbornoj jedinici biti će Boris Lalovac, u trećoj Siniša Hajdaš Dončić, u četvrtoj Mišel Jakšić, u petoj Predrag Fred Matić, u šestoj Mihael Zmajlović, u sedmoj Kristini Ikić Baniček, u osmoj Peđa Grbin, u devetoj Sabina Glasovac, a desetoj Ranko Ostojić.

SDP neće imati kandidate u 11. jedinici za dijasporu.

Poznat je i plan SDP-a u slučaju da Ustavni sud zabrani Milanovićevu kandidaturu.

“Jedna od opcija je da Milanović ostane kandidat za premijera, ali da ne bude na SDP-ovoj listi”, kazao je Grbin na današnjoj sjednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:40