StoryEditorOCM
Politikaponižen i uvrijeđen

Ministar Šipić o uvredi Dalije Orešković: ‘Ovo je bio ljudski odgovor, kolege su komentirale da sam mogao biti i žešći‘

Piše vijesti sd
18. rujna 2024. - 22:56
Ivan Šipić: Nastup zastupnice Orešković je bio ponižavajući, diskreditirajući i omalovažavajućiNikola Vilić/Cropix

 Nakon dvomjesečne ljetne stanke hrvatski Sabor je u srijedu imao prvo redovno jesensko zasjedanje. Na zasjedanju je zaiskrilo između zastupnice Dalije Orešković i ministra demografije Ivana Šipića. Orešković je Šipića nazvala "najslabijom karikom u Vladi" i "utjelovljenjem paradoksa", a ministar Šipić je zastupnici Daliji poručio da je ona uvreda za žene. Za N1 je komentirao svoju izjavu.

“Shodno pitanju donekle primjeren odgovor. Ja sam svojom izjavom zaštitio žene. Ja nisam ni žestoke naravi niti sam sklon vrijeđanju. Iako nije za zastupnike, a pogotovo za ministre da na ovakvim razinama razgovaraju. Od nas se očekuje ozbiljnost i odgovornost prema svemu što Hrvatska danas prolazi, a to su ove teme koje sam ja očekivao da će biti na tapetu odnosno demografija koja nije demagogija. U ovim početnim koracima umjesto da mi se pomogne, sugerira i savjetuje, vjerujte mi da me rijetko tko u ova tri mjeseca kontaktirao i pitao za smještaj i mjere i mogu reći da me to zasmetalo”, objasnio je Šipić svoj odgovor zastupnici Orešković na prvom redovnom jesenskom zasjedanju Sabora, piše N1.

image

‘Dalija Orešković je trebala znati da sam ja posljednje tri godine proveo u nastavi, a ne negdje u nekom birokratskom uredu‘, kaže Šipić

Goran Mehkek/Cropix

 “Nastup zastupnice Orešković je bio ponižavajući, diskreditirajući i omalovažavajući. Inače, kolege su komentirale da sam mogao biti i žešći. Posebno me zagolicala pitanjem uhljebizma kad ja znam da nisam uhljeb. Ja sam jedan od rijetkih koji se sa Zavoda za zapošljavanje vratio u politiku, a ne iz nekog toplog doma ili ureda gdje me netko smjestio. Kad sam izašao iz HDZ-a ja sam se vratio matičnom poslu, a to je rad s djecom u školi i prema tome kolegica je trebala znati da sam ja posljednje tri godine proveo u nastavi, a ne negdje u nekom birokratskom uredu gdje me netko uhljebio. Da me netko uhljebio, ja danas vjerojatno ne bih bio tu. Ovo je bio ljudski odgovor, ovo nije bio politički odgovor”, dodao je Šipić.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 22:57