StoryEditorOCM
Politikaskup vladajućih

Opći sabor HDZ-a: poruka Dubravke Šuice: ‘Znam da vi koji ste robijali nećete dopustiti da se Hrvatska urušava‘

Piše vijesti sd
17. ožujka 2024. - 10:00

U 10 sati u Koncertnoj svorani "Vatroslav Lisinski" počeo je 20. opći izvještajni sabor Hrvatske demokratske zajednice počinje u 10 sati. Oko dvije tisuće stranačkih izaslanika, uz analizu rada između dvaju sabora, raspravljat će o temama izbornoga programa HDZ-a za parlamentarne izbore, a bit će predstavljen i izborni slogan stranke.

------

11:25  "Očito je došlo vrijeme skidanja rukavica, dragi prijatelji i branitelji, došlo je vrijeme velikog okupljanja. Znam da vi koji ste robijali nećete dopustiti da se Hrvatska urušava. Pozivam sve one koji nisu na istom političkom spektru s nama, da ostanu na braniku ustavnosti i obranu institucicija.

 Je li moguće da antiustavno postane legitimno? Nazivati europsku demokratsku Hrvatsku tragedijom. Je li vam tragedija ekonomski rast? Je li vam tragedija euro? Je li vam tragedija Pelješki most?, rekla je Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju
.

11:13 "Neki su se potrudili da iz BiH imamo samo tri predstavnika u Saboru, Danas se pokušavaju potruditi da upravo radnim danima stvore ambijent da dijaspora ne izađe i ne glasuje za naše predstavnike. Hrvati u BiH nisu dijaspora, oni su konstitutivan narod u Bosni i Hercegovini i stoga dragi Andrej, svi vi zadnjih osam godina u ime HDZ-a pomažete da mi ostanemo legitimno predstavljeni kroz sve institucije vlasti u BiH, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

10.50 "Zoran Milanović samo radi pet godina kako bi pomrsio račune, ali to ne uspijeva. Je li radio u interesu države ili sebe? On je danom izbora ignorirao Hrvate u BiH. Pokazao je da mu nije stalo do Hrvata u BiH", rekao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

image

  Gordan Grlić Radman: Milanović je danom izbora ignorirao Hrvate u BiH

Damir Krajač/Cropix

"Meni on sigurno neće pomrsiti račune. Prije mjesec dana je davao intervju te je rekao da ne može biti kandidat na izborima. Puno puta je tako nešto rekao pa za par dana napravio suprotno", kazao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

"Milanović nas nije iznenadio. Mi smo spremni već godinu dana", kazao je ministar obrane Ivan Anušić, piše N1.

10:13 Plenković ulazi u ispunjenu dvoranu uz zvukove pjesme ‘Eye of the Tiger‘.

10:05 U KD Lisinski stigao je i nekadašnji šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Na pitanje izlazi li na parlamentarne izbore, Karamarko je poručio da ne može trenutno o tome, prenosi N1.

image

 Tomislav Karamarko

Goran Mehkek/Cropix

9:46 "Mi pobjeđujemo, a ovo ostalo ćete čuti", rekao je premijer Andrej Plenković dolazeći na Sabor HDZ-a. Na pitanje, što očekuje, hoće li Milanović odustati, kaže: "Ne znam svejedno mi je. Zato što ćemo pobijediti, svejedno nam je", rekao je Plenković, a prenosi Dnevnik.hr.

image

Tomo Medved, Ante Sanader, Nada Murganić

Goran Mehkek/Cropix

9:32 Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved stigao je na 20. po redu okupljanje HDZ-a u Zagrebu, a tom je prilikom komentirao kandidaturu predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima, prenosi N1.

- Ono što su HDZ i premijer Andrej Plenković sve ovo vrijeme govorili je to da Zoran Milanović nije bio predsjednik svih građana. On je bio na usluzi oporbi, na određen im je način bio mentor. Utoliko me njegova kandidatura nije iznenadila, ali ponavljam, ovo dosad nismo imali u Republici Hrvatskoj. Definitivno je nespojivo biti predsjednik Republike i biti nositelj liste u prvoj izbornoj jedinici na listi SDP-a. Puno je tu razloga koji ukazuju da je to nespojivo. Tebamo ozbiljno shvatiti Ustav i načela funkcioniranja države. Vjerujem da će to ozbiljno shvatiti, rekao je Medved.

9:30 Članovi HDZ-a u velikoj broju pristižu u dvoranu Lisinski u Zagrebu. Cropixovi fotoreporteri snimili su istaknute članove stranke poput Tome Medveda, Ante Sanadera, Radovana Fuchsa, Dubravke Šuice, Vladimira Šeksa...

image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:25