StoryEditorOCM
Politika‘ajmo tako reći‘

Penava ne želi reći s kim će DP u koaliciju, pogledajte čudnovati odgovor na pitanje je li ga zvao Milanović

Piše Vijesti SD
17. travnja 2024. - 21:02

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo razgovarao je s Ivanom Penavom, predsjednikom Domovinskog pokreta. Penava nije želio reći s kim će stranka u koaliciju. 

"Prerano je suditi. Eto ga na, prerano je. Vi meni kažete, što? Da je kasno?" upitao je Penava Čorkala. 

"Ja znam da je veliko nestrpljenje, ali ne ide to tako. Mi smo treća stranka, to je ogroman uspjeh. Imamo plavu i crvenu Hrvatsku. Koje je brdo nama bliže? Ključno je da ćemo razgovarati sa svima", napomenuo je predsjednik Domovinskog pokreta. 

"Plenković me prozvao Jugoslavenom? Nisam to čuo. Teške izjave svjedoče o predsjedniku Vlade. To je žargon ulice. Ja nisam s ulice. S kime smo bliži? S Domovinskim pokretom. Imamo program, ciljeve... Većina europskih političara ima takav ego, ali volio bih da je više puno djela, a manje riječi", istaknuo je Penava.

Na pitanje tko ga je zvao i je li ga već netko zvao, Penava kaže: "Zvali su me sa svih strana. Puno njih me zvalo s različitih političkih strana, to je tako u politici", rekao je.

Na pitanje je li ga zvao predsjednik Zoran Milanović, Penava kaže:

"Nismo se čuli, ajmo tako reći. Za koji me rok zvao? Danas me nije zvao", kazao je Penava u pomalo čudnovatom razgovoru u kojem nije želio odgovoriti na pitanje je li ga netko danas zvao, a vezano za rezultate parlamentarnih izbora i moguće razgovore o koaliciji. 

Razgovor s Penavom možete pogledati OVDJE.

Detaljni pregled po izbornim jedinicama te gradovima i općinama, provjerite ispod

Složite svoju koaliciju i provjerite bi li ona imala većinu u saboru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 22:24