StoryEditorOCM
Politikajoš jedna žena

Psihijatrica u utrci za Pantovčak: Ivana Kekin je kandidatkinja ‘Možemo!‘ za predsjedničke izbore!

Piše Vijesti sd
9. rujna 2024. - 21:49

Ivana Kekin predsjednička je kandidatkinja stranke Možemo na nadolazećim izborima. Članstvo ju je izabralo na unutarstranačkim predizborima.

Aktualni predsjednik Zoran Milanović najavio je da je spreman boriti se za ostanak na Pantovčaku. Osim Ivane Kekin i Zorana Milanovića do sad je o kandidaturi javnost izvijestilo još troje kandidata. Bivši ministar znanosti i obrazovanja Dragan Primorac, bivša Mostovka Marija Selak Raspudić te Tomislav Jonjić zagrebački odvjetnik i povjesničar.

Ranije danas je za HRT Sandra Benčić otkrila da se iz stranke jedina Kekin kandidirala za predsjedničke izbore.

image
Lucija Ocko/Cropix

"Mi smo jedina stranka u Hrvatskoj koja ima sustav predizbora. To znači da omogućujemo proces unutar stranke kako bi se svaki član mogao kandidirati za određenu funkciju i da svi mogu sudjelovati u glasanju. Što se tiče lista, svi glasaju o njima", kazala je Benčić.

"Statut stranke nalaže da samo kandidat koji dobije natpolovičnu većinu glasova može biti izabran. Vjerujem da ćemo danas nakon Skupštine imati kandidatkinju za predsjednicu", istaknula je ranije.

Prema istraživanju Nove TV, Ivana Kekin bi, da su izbori održani prije mjesec dana, dobila devet posto glasova, dok je prema novijem istraživanju za RTL, osvojila 4,8 posto. Ipak, s obzirom na to da su izbori udaljeni još četiri mjeseca, situacija se može dosta promijeniti, a bit će još i novih kandidata...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 21:50