StoryEditorOCM
Regijaprevladali podjele

Da ne povjeruješ: U Mostaru se konačno ujedinila dva komunalna poduzeća; ‘Građani će vrlo brzo osjetiti promjenu‘

Piše vijesti sd
14. veljače 2024. - 11:29

U Mostaru su nakon višegodišnjih pokušaja konačno ujedinjena komunalna poduzeća, nakon što je danas u Gradskoj vijećnici Grada Mostara potpisan ugovor o integraciji javnih komunalnih poduzeća J.P. "Parkovi" i J.P. "Komunalno" u novo komunalno poduzeće koje će djelovati na području čitavog grada, piše klix.ba.

Tim povodom gradonačelnik Mostara Mario Kordić i čelnici novog mostarskog poduzeća su kazali kao se radi o povijesnom poduhvata na čiju realizaciju se čekalo desetljećima.

"Pokušavale su razne uprave taj problem riješiti da grad Mostar ima jedno široko komunalno poduzeće i već dolaskom u ovaj mandat smo tražili model da ovo privedemo kraju i zahvaljujući svim ljudima iz Gradske uprave koji su bili u procesu zadnje tri godine, jer smo uspjeli na kraju i jako sam sretan", kazao je Kordić te poželio mnogo uspjeha čelnicima jedinstvenog poduzeća.

Ravnatelj novog jedinstvenog komunalnog poduzeća, J.P "Komunalno", Đani Rahimić je naglasio kako je ugovor službeno potpisan, a da će trebati još nekoliko dana da se priča realizira do kraja u sudu, te da će građani najkasnije da desetak dana zaista vidjeti na terenu ujedinjenje komunalnih poduzeća.

"Još ćemo ovaj mjesec poslovati odvojeno da se završi taj proces, jer ne možemo bez sudske registracije formalno izvršiti to ujedinjenje, ali danas je napravljen najvažniji korak u tomsmjeru, tako da molimo za strpljenje i naše radnike koji su u nezahvalnom položaju, ali i građana čiju pomoć očekujemo, jer samo zajedno možemo ovaj grad učiniti ljepšim", rekao je Rahimić.

Uz reorganizaciju i nabavu opreme najavio je i povećanje plaća radnicima komunalnog poduzeća i bolje uvjete rada koji će kako vjeruje biti produktivniji i na terenu i na zadovoljstvo svih građana.

Izvršna direktorica Jadranka Senkić je naglasila kako su reakcije građana pozitivne, što im daje dodatno vjetar u leđa, te da će svu pozitivnu energiju prenijeti u jedinstveno poduzeće, kako bi napravili i iskorak na terenu, piše klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:26