StoryEditorOCM
RegijaSpecijalni sud

Drama na suđenju masovnom ubojici iz Srbije: Svjedok se onesvijestio dok je davao iskaz, stražari priskočili u pomoć!

Piše Vijesti sd
27. rujna 2024. - 14:23

Na Specijalnom sudu u Beogradu u četvrtak se nastavilo suđenje Urošu Blažiću (22), koji je 4. svibnja 2023. u selima Dubona i Malo Orašje, ubio devet osoba i ranio njih 12. Kao što je poznato Blažić je uzeo automatsku pušku, pištolj, streljivo i bombe i krenuo u krvavi pohod po selima Malo Orašje, Duboni i Šepšinu, u okolini Mladenovca. Psihijatrijsko vještačenje pokazalo je da je bio potpuno uračunljiv u trenucima počinjenja zločina.

U četvrtak je cijela obitelj Blažića odbila svjedočiti, stoga su na govornicu pozvani njegov nekadašnji prijatelj koji se onesvijestio tijekom svjedočenja, bivša djevojka i još jedna djevojka s kojom je bio u svađi.

Anastasija Đ., njegova bivša djevojka, rekla je da ostaje pri svom iskazu, u kojem je navela da je jednom prilikom vidjela pištolj ispod njegovog jastuka, prenosi Nova.rs.

- Kad sam legla na krevet, napipala sam oružje. Rekla sam da to skloni od mene. Rekao mi je da njegov otac ima lovačke puške i da se bavi lovom, vidio je oca kao autoritet. Kad smo se upoznali, odnos je bio okej. Rekao mi je da želi da živim s njim, da izvanredno završim četvrti razred srednje škole. Bilo me strah kad smo prekinuli, bojala sam ga se tada, jako se promijenio. Nije svaki dan bio agresivan prema meni, ali zadnji dan kad je vidio da želim prekinuti, nije me htio vratiti kući. Morala sam nazvati nekoga da dođe po mene. Rekao je da će me ipak on voziti, počeo je vikati na mene, lupati između sjedala, izgurao me iz auta, razmišljala sam hoće li me udariti. Rekao mi je da izađem iz auta, u smislu da će mi se dogoditi nešto gore ako ne izađem - ispričala je Anastasija Đ.

image


 

Cropix/Cropix

Upitana o pištolju ispod jastuka, rekla je da joj je Blažić objasnio kako živi sam u slabo naseljenom dijelu i da ga ima zbog samoobrane.

- Naša veza se svela na to da budemo kod njega doma. Nije mu bilo bitno želim li se vidjeti s njim, on je htio. Kad me izbacio iz auta, nije bilo svjedoka. To je bila noć kad smo prekinuli. Skupila sam stvari, a on se ponašao kao da se ništa nije dogodilo, nisam znala na što je spreman. Morala sam pristati na seksualni odnos, da bih stigla kući - dodala je Anastasija.

Anja T., djevojka s kojom se Blažić svađao u grupi na WhatsAppu neposredno prije masakra, rekla je da je svakodnevno na društvenim mrežama objavljivao snimke u kojima veliča kriminal, navodi Nova.rs.

- Vidjela sam ga dvaput. Nije rekao da se s nekim posvađao. To je bila obična svađa, rekao mi je da sam f**sa i vrijeđao mi obitelj, da sam glupa. Zvali su me ostali iz grupe, jer me jako izvrijeđao - rekla je Anja, kako prenosi Nova.rs.

image
Robert Fajt/Cropix/Cropix

Blažićev prijatelj Milan Vesić, koji ga je znao oko tri godine, svjedočio je da mu nikada nije pričao o oružju, prije nego što je pao u nesvijest.

- Pitao sam ga za sadnice neke i ništa drugo nismo pričali. Ponašao se normalno, nije pio. O svađi s mještanima nije govorio. Rekao mi je da je krenuo u teretanu i koristi sredstva, trenbolon. Pričao mi je o okopavanju voća, jer se ne razumijem u to baš najbolje. Govorio nam je da voli kositi. S treninzima je počeo mjesec ili dva prije svibnja - rekao je Vesić, piše Nova.rs.

Nakon toga se onesvijestio i pao, a čuvari su ga izveli iz sudnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 14:26