StoryEditorOCM
RegijaDeportiran iz BiH

Francuz u susjednoj državi uhićen zbog sumnje u terorizam. Predan francuskoj policiji i zabranjen mu ponovni ulazak

Piše Vijesti SD
31. siječnja 2024. - 16:53

Bosanskohercegovačka služba za poslove sa strancima u ponedjeljak je izvršila postupak prisilnog udaljavanja državljanina Francuske za kojeg je INTERPOL raspisao tjeralicu zbog sumnje za kaznena djela u vezi s terorizmom, te kojeg je nadležni organ za vršenje sigurnosnih provjera okvalificirao kao osobu koja predstavlja prijetnju javnom redu i nacionalnoj sigurnosti Bosne i Hercegovine, piše portal Bljesak.info.

Službu za poslove sa strancima su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju lociranja navedene osobe, policijski službenici MUP-a Republike Srpske obavijestili 30. prosinca 2023. da je izvršeno uhićenje dotične osobe na području Trebinja, nakon čega je odveden u službene prostorije Službe za poslove sa strancima. Nakon toga dotičnoj osobi je izrečena mjera protjerivanja s teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka na teritoriju BiH u periodu od pet godina, nakon čega je smješten pod nadzor u Imigracijski centar u Istočnom Sarajevu.

Udaljenje navedenog stranog državljanina izvršeno je privatnim letom s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, gdje je predan službenicima Nacionalne službe za transfere Ministarstva pravosuđa Francuske, koji će ga provesti do zemlje porijekla, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:40