StoryEditorOCM
RegijaVučićev Hit video

Ma ‘ko šljivi pravila: ‘Zovi majstore! Kupi te klime! Ma kakve procedure... Ja sam rekao! Nek‘ me gone…‘

Piše L.G/JL
17. srpnja 2024. - 23:45

U Srbiji se posljednjih dana povela žustra rasprava o uvjetima u rodilištima. Naime, mnoge su žene progovorile o užasu koji ih je snašao nakon poroda zbog ekstremno loših uvjeta u bolnicama. Nepostojeća klimatizacija na 40 stupnjeva Celzijevih istaknula se kao gorući problem, a odgovor medicinskih sestara bio je kratak i, za žene grozan - naviknite se na vrućinu.

- Doslovce ležimo na krevetu sa zavojima na nogama 24 sata i znojimo se kao stoka. Ležiš i znoj ti klizi sa čela, rekla je jedna rodilja iz Niša.

Televizija N1 se tim povodom obratila klinici, ali nije dobila odgovor ima li klima te planira li se, s obzirom na iskustva rodilja, postavljanje dodatnih.

Šef bolnice Željko Miković rekao je 11. srpnja za Novu da su ‘stari i dobro poznati problem stare i dotrajale klime‘.

Svi zajedno nisu morali dugo čekati na odgovor Aleksandra Vučića. Pitanje ga je zateklo u Londonu gdje je pozicionirao Srbiju kao globalnog lidera u svakoj branši koja postoji.

U svojoj dobro poznatoj maniri, prošao je rukom kroz kosu, podigao naočale i objasnio gledateljima u čemu je stvar.

- Sramota me je da o tome govorim. I svi građani koji su govorili o tome su potpuno u pravu, dao je srpski predsjednik na važnosti svojim glasačima.

A onda je nastavio i detektirao pravog krivca za stanje te obećao da će poduzeti korake.

- Ljudi žele znati jer nitko od prethodnika nikada nije uložio ništa u rodilišta, mi ćemo sada graditi novo rodilište u Nišu, nećemo obnavljati staro. Izgradnja počinje iduće godine kad se završi projektna dokumentacija. Potpuno novo rodilište za naše majke da mogu s uživanjem donositi djecu na svijet i da se raduju boravku tamo, rekao je Vučić.

Da bi to ostvario, nazvao je ministra zdravstva Srbije Zlatibora Lončara i rekao mu što treba napraviti za poboljšanje nataliteta u Srbiji.

image
screenshot
 

- Ovo je jedna velika sramota i čim sam to vidio nazvao sam Zlatibora Lončara, vrlo je agilan čovjek i rekao mi je da je za to potrebno puno vremena, dok sve procedure oko javne nabave za klime prođu pa dok se nađu izvođači. Rekao sam mu, zovi majstore, kupite te klime, ne zanimaju me procedure, napišite ja sam kriv, ja sam rekao i završite to u roku dan, dva, tri, hrabro je preuzeo odgovornost na sebe Vučić.

- I evo, sada vidite, može. U subotu će sve raditi. A to s procedurama... Neka mene poslije gone, važnije mi je da majke imaju klimu, da djeca imaju klimu i da radnici imaju klimu nego to hoće li neka procedura da bude koja bi bila divna i ispravna na koju će se žaliti jedan pa drugi pa treći izvoditelj. U subotu popodne odite tamo i vidite rade li klime i to je to, zaključio je Vučić.

Isti onaj Vučić koji je na vlasti 12 godina. A za klime proziva prethodnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. kolovoz 2024 18:15