StoryEditorOCM
Regijajoš je nisu našli

Mještanin sela gdje je nestala mala Danka: ‘Vidio sam Srđana i Dejana kako se spuštaju niz liticu punu smeća u deponij!‘

Piše Vijesti sd
21. svibnja 2024. - 14:04

Dvogodišnja djevojčica Danka Ilić, nestala je 26. ožujka u Banjskom Polju, i još uvijek nema dokaza gdje se nalazi njezino tijelo. Policija je pročešljala svaki pedalj. Obavljena su vještačenja predmeta uzetih iz automobila koji je udario djevojčicu, kao i predmeta iz obiteljske kuće Dejana Dragijevića iz Zlota, osumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić.

U Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru za 27. i 28. svibnja zakazano je ispitivanje novih svjedoka u vezi s istragom protiv Dejana Dragijević i Srđana Janković, osumnjičenih za ubojstvo djeteta. Ključan dokaz za istragu definitivno su iskazi osumnjičenih, s obzirom da još uvijek nisu pronađeni DNK tragovi djevojčice na pronađenim dokazima na licu mjesta, a portal Nova.rs otkriva šta je sve dosad analizirano.

Kao što je poznato Dalibor Dragijević, brat osumnjičenog za ubojstvo, koji je sa ocem Radoslavom bio suučesnik u prebacivanju Dankinog tijela s jedne lokacije na drugu, preminuo je u Policijskoj postaji u Boru, a prijenekoliko dana umrla je i majka Svetlana Dragijević.

Srpska policija i dalje nastavlja operativni rad na terenu, no nikakvih novih otkrića nema.

Mještanin Bora (S.S), za beogradske je medije rekao kako je kobnog dana, 26. ožujka, oko 14.45 sati vidio osumnjičene Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića na deponiji na Starobanjskom putu. U to vrijeme, 26. ožujka u 14.45 Danka je već bila nestala.

image
sd

- Posljednji put sam vidio osumnjičene Dejana Drgaijevića i Srđana Jankovića, u automobilu JP "Vodovod" kod deponija, na Starobanjskoj cesti, ali sa suprotne strane kada se dolazi iz pravca Bora. Bilo je 26. ožujka oko 14.45 minuta. Krenuo sam od Doma zdravlja do ženine majke koja na tom potezu ima vikendicu. Vidio sam auto, ne mogu se sjetiti koje je marke, pored kojeg je stajao Srđan Janković, dok je Dragijević već bio otišao dijelom niz liticu punu smeća i otpada. Ja sam ga uredno kontaktirao, međutim, Srđan Janković je djelovao zbunjeno i kao da me nije htio kontaktirati niti pogledati. Nisam znao što se tada dogodilo. Bila mi je to neobična reakcija, ali nisam razmišljao zašto je to tako. Kasnije se doznaje da je dijete nestalo. Odmah sam kontaktirao policiju i ispričao sve što sam vidio – kazao je mještanin Bora novinarima. Što su tamo tražili usred bijela dana, pitanje je koje mještane muči i danas. „Danima se ne mogu otrgnuti od pomisli da je djetetu nešto učinjeno. Svaki dan razmišljam o tome je li tu dionicu trebalo više pretraživati ​​nego deponij. Jer dolje je jedan potočić, mještani koji žive na tom području kažu da postoji jedna cijev, kanal, koji je napravljen prije 50 godina, tako da jednostavno ne mogu ni zamisliti što su mogli učiniti s tijelom male Danke - kaže mještanin, a prenosi Kurir.

image

Dalibor Dragijević, Danka Ilić

 

screen shot X

Iz Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru, koje provodi istragu, rečeno je da je završen dio DNK vještačenja uzoraka uzetih sa i iz automobila kojim su upravljali osumnjičeni, kao i da na njima nije pronađen DNK djevojčice.

Riječ je o više od 500 tragova koji su pronađeni na licu mjesta. Biološki tragovi djevojčice nisu pronađeni, a ostaje im da pristignu još neka vještačenja, nakon čega će cijeli opus uzoraka biti analiziran.

image
Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 11:56