stdClass Object ( [id] => 1235660 [title] => Nakon ubojstva vođe i niza pripadnika ‘škaljarski klan‘ nije gotov, dobio je novoga šefa koji planira osvetu za ‘kavčane‘: U njemu se probudila divlja zvijer [alias] => nakon-ubojstva-vode-i-niza-pripadnika-skaljarski-klan-nije-gotov-dobio-je-novoga-sefa-koji-planira-osvetu-za-kavcane-u-njemu-se-probudila-divlja-zvijer [catid] => 245 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Okrutni, krvavi obračun "kavačkoga" i "škaljarskog klana", koji je do sada odnio više od 50 života, već je godinama top-tema regionalnih medija, ali i puno šire jer je njihovo područje djelovanja gotovo cijela Europa.

Najbolji dokaz za takve tvrdnje je krvavi rukopis koji sukob klanova ostavlja za sobom. Naime mafijaška ubojstva ne događaja se samo na području Kotora i Crne Gore, odakle klanovi potječu, niti samo u Srbiji, gdje su proširili svoju djelatnost i gdje su se "kavčani" udružili s okrutnim klanom Veljka Belivuka zvanoga Velja Nevolja. Navodi se da "škaljarci" u Srbiji surađuju s kriminalnom ekipom Filipa Koraća, navodno najbližim suradnikom Luke Bojovića koji je u zatvoru u Španjolskoj. U suradničkom porfelju navodno imaju još četiri kriminalne grupe iz Crne Gore i regije.

U aktualnome nizu prvo okrutno ubojstvo dogodilo se 19. siječnja 2020. godine u Ateni kada su ubijeni jedan od vođa "škaljarskoga klana" Igor Dedović te Stevan Stamatović. Oni su ubijeni u punom restoranu dok su bili na večeri sa suprugama i djecom. Četvorica maskiranih napadača s kapuljačama ušli su u restoran i ubili ih automatskim puškama. Koliko se zna, oni do danas nisu pronađeni.

---

image

Radoje Zvicer, prvi čovjek ‘kavačkog klana‘, koji se povezuje s nizom ubojstava

Screenshot RTL Danas
---

Pokušaj ubojstva prvog čovjeka kavačkoga klana Radoja Zvicera dogodio se u Ukrajini, također 2020. godine. Njega je od sigurne smrti na joggingu spasila supruga Tamara Zvicer, koju od tada mafijaški insajderi zovu "opaka Tamara". Naime, ona je znala kako se koristi pištolj koji stoji u kući pa je pripucala na napadače i tako mužu spasila život.

ubojstva od budve preko zrća do istanbula

U Budvi je 17. lipnja malo prije ponoći tijekom večere u restoranu na šetnici s nekoliko hitaca u glavu ubijen Podgoričanin Milić Minja Šaković, visokopozicionirani pripadnik "škaljaraca. Policija je pronašla ubojičine otiske, šiltericu, torbu i pištolj, a prema snimkama nadzornih kamera nagađalo se je li riječ o ubojici koji je dva mjeseca poslije djelovao na Pagu.

Ovoga kolovoza na Zrću, pred ulazom u noćni klub, pred svojom djevojkom, redarima i posjetiteljima ubijen je istaknuti član "škaljarskoga klana" Goran Vlaović Goro. Za njegovo ubojstvo sumnjiči se Kragujevčanin Duško Tanasković, koji je odmah uhićen. U medijima su se pojavili i napisi da je on za ovo nesofisticirano ubojstvo od "kavčana" primio 50 tisuća eura.

---

image

Privođenje Duška Tanaskovića, osumnjičenog za ubojstvo istaknutoga člana ‘škaljarskoga klana‘ Gorana Vlaovića Gore na Zrću 25. kolovoza

Luka Gerlanc/Cropix
---

Kao kruna svega u Istanbulu je 8. rujna 2022. ubijen vođa "škaljarskoga klana" Jovan Vukotić i to pred očima vozača, nevjenčane supruge i kćeri. Analitičari su hvalili rukopis ubojice koji, recimo i to, do danas nije pronađen. Nijedan od ubojičinih pet metaka ispaljenih s motora nije pogodio nikoga od suputnika u automobilu. Pisalo se da "kavčani" nisu žalili novca za takvoga profesionlca.

Sva ova ubojstva i pokušaji ubojstava dogodili su se uglavnom pred članovima obitelji i u javnosti pa pokazuju da se pripadnici crnogorskih klanova ne drže iz filmova poznatih klasičnih mafijaških pravila da se žene i djeca isključuju iz takvih obračuna. U obračunima klanova 2019. godine ubijen je i otac šefa klana, kotorski ugostitelj Veselin Vukotić.

stari interpolov znalac

"Škaljarski klan" pretpio je teške gubitke ubojstvom viđenijih članova, uključujući i prvog čovjeka Jovana Vukotića, i stekao se dojam da je obezglavljen, možda i pred raspadom. Da su to bile preuranjene procjene, moglo se naslutiti i početkom listopada kada se pojavila lažna vijest da je u Panami ubijen vođa "kavčana" Radoje Zvicer. Širenje te lažne informacije pripisano je "škaljarima", a oni su na društvenim mrežama i javno slavili, kao na primjer rodbina Balše Đuranovića, navodnog kuma ubijenog Jovana Vukotića.

Da su "škaljari" daleko od gašenja, potvrđuje najnovija informacija da klan ima novoga vođu. To je Igor Vukotić, ni manje ni više nego četiri godine stariji brat dosadašnjeg vođe klana Jovana Vukotića, za kojega se govorilo da je bio rođeni vođa. Ali obiteljska povezanost nije jedini adut Igora Vukotića za čelno mjesto "škaljarskoga klana".

---

image

Novi vođa ‘škaljarskog klana‘ Igor Vukotić stari je Interpolov znanac

Ozan Kose/AFP
---

On je već deset godina u bijegu, a traži ga i Interpol, i to crvenom tjeralicom. Nju je zaradio zbog sumnje da je od 2017. godine organizirao više pokušaja ubojstava u Crnoj Gori, kao što su oni braće Saše Dukića te Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Osim toga povezuje ga se i s prodajom narkotika, u prvom redu kokaina iz Latinske Amerike, zbog čega je bio osuđen u Brazilu.

I Igor Vukotić je nekoliko puta izbjegao ubojstvo, zadnji slučaj bio je prije šest godina kada mu je pod automobil bila postavljena bomba, ali prošao je bez ozljeda. Njegovo sadašnje mjesto boravka nije poznato, a nagađa se da je i on u vrijeme bratova ubojstva bio u Turskoj.

‘zvjerska želja za osvetom brata‘

Iako u bijegu, Igor se od brata Jovana, koji je pokopan na groblju kod Cetinja, oprostio osmrtnicom kojom je iskazao svoju bol, ljubav i vjernost, ali i svome klanu i suprotnoj strani poslao poruku da je tu i da ubojstvo neće biti neosvećeno.

Igor Vukotić vjerojatno i dalje preko dobro uigranih suradnika vodi posao s krijumčarenjem droge, ali i priprema osvetu protv "kavačkoga klana". Kako piše Mondo, "oni koji ga dobro poznaju kažu da se u Igoru doslovno probudila zvijer i da nije ni nalik čovjeku kakav je bio za bratova života. Prije toga veliki udarac za njega bilo je ubojstvo Igora Dedovića, a sada je dobio udarac od kojega se teško može oporaviti. Međutim odlučio je iz petnih žila pokrenuti svaki atom snage i biti glava obitelji i glavni oslonac trudnoj Jovanovoj ženi Maši i njihovoj kćeri. Igor će se brinuti i o Jovanovim sinovima iz prvog braka, a zatim će preuzeti poslove roda i svega što je Jovan radio".

---

image

Klan Veljka Belivuka radio je s ‘kavčanima‘, dok ‘škaljarci‘ u Srbiji navodno surađuju s kriminalnom ekipom Filipa Koraća

Peđa Milosavljević/AFP
---

Po svemu sudeći, krvavi obračun između "škaljarskog" i "kavačkog klana" mogao bi se nastaviti. Nažalost, to bi se i dalje moglo događati na ulicama i u restoranima niza gradova regije i šire, gdje su se mafijaši proširili. Pa i u Hrvatskoj, čije putovnice ima niz pripadnika klanova, uključujući i Radoja Zvicera. Ostaje ipak nada da će policija biti brža i privesti ih pravdi te spriječiti pretvaranje ovih prostora u područje koje smo do sada vezivali za Kolumbiju ili Meksiko.

---

image

Istraga grčke policije nakon ubojstva ‘škaljaraca‘ u atenskom restoranu

Screenshot Twitter
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => mafijaški rat [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => mafijaški rat 2 0 6153 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-10-26 08:12:57 [created_by] => 3211 [created_by_alias] => S.K. [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-10-26 11:44:15 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-10-26 11:44:15 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 85 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 245 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz regije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, regija [secure] => 0 [page_title] => Regija [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Nakon ubojstva vođe i niza pripadnika 'škaljarski klan' nije gotov, dobio je novoga šefa koji planira osvetu za 'kavčane': U njemu se probudila divlja zvijer [metakey] => Škaljarski klan, novi vođa, igor vukotić, jovan vukotić, kavački klan, radoje zvicer, mafijaška ubojstva [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/10\/26\/23375028.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/26\/23670284.png","\/images\/slike\/2022\/10\/26\/23397446.png","\/images\/slike\/2022\/10\/26\/21371998.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/26\/23196816.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/26\/23344728.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Dru\u0161tvene mre\u017ee, privatna arhiva","Screenshot Twitter","Screenshot RTL Danas","Pe\u0111a Milosavljevi\u0107\/AFP","Luka Gerlanc\/Cropix","Ozan Kose\/AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Osmrtnica za vo\u0111u \u2018\u0161kaljara\u2018 Jovana Vukoti\u0107a koja poru\u010duje da je brat bratu uvijek brat. \u2018\u0160kaljarci\u2018 sada imaju novoga \u0161efa<\/p>","

Istraga gr\u010dke policije nakon ubojstva \u2018\u0161kaljaraca\u2018 u atenskom restoranu<\/p>","

Radoje Zvicer, prvi \u010dovjek \u2018kava\u010dkog klana\u2018, koji se povezuje s nizom ubojstava<\/p>","

Klan Veljka Belivuka radio je s \u2018kav\u010danima\u2018, dok \u2018\u0161kaljarci\u2018 u Srbiji navodno sura\u0111uju s kriminalnom ekipom Filipa Kora\u0107a<\/p>","

Privo\u0111enje Du\u0161ka Tanaskovi\u0107a, osumnji\u010denog za ubojstvo istaknutoga \u010dlana \u2018\u0161kaljarskoga klana\u2018 Gorana Vlaovi\u0107a Gore na Zr\u0107u 25. kolovoza<\/p>","

Novi vo\u0111a \u2018\u0161kaljarskog klana\u2018 Igor Vukoti\u0107 stari je Interpolov znanac<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1536x1024","hd_23375028_1920.jpg":"1920x1080","k_23375028_1280.jpg":"1280x1280","k_23375028_1024.jpg":"1024x1024","k_23375028_640.jpg":"640x640","k_23375028_480.jpg":"480x480","k_23375028_340.jpg":"340x340","k_23375028_220.jpg":"220x220","o_23375028_1280.jpg":"1280x853","o_23375028_1024.jpg":"1024x682","o_23375028_640.jpg":"640x426","o_23375028_480.jpg":"480x320","o_23375028_340.jpg":"340x226","o_23375028_220.jpg":"220x146","h_23375028_1280.jpg":"1280x854","h_23375028_1024.jpg":"1024x683","h_23375028_640.jpg":"640x427","h_23375028_480.jpg":"480x320","h_23375028_340.jpg":"340x227","h_23375028_220.jpg":"220x147","pp_23375028_1280.jpg":"1280x1628","pp_23375028_1024.jpg":"1024x1303","pp_23375028_640.jpg":"640x814","pp_23375028_480.jpg":"480x611","pp_23375028_340.jpg":"340x432","pp_23375028_220.jpg":"220x280"},{"size0":"504x298","hd_23670284_1920.png":"1920x1080","k_23670284_1280.png":"1280x1280","k_23670284_1024.png":"1024x1024","k_23670284_640.png":"640x640","k_23670284_480.png":"480x480","k_23670284_340.png":"340x340","k_23670284_220.png":"220x220","o_23670284_1280.png":"1280x756","o_23670284_1024.png":"1024x605","o_23670284_640.png":"640x378","o_23670284_480.png":"480x283","o_23670284_340.png":"340x201","o_23670284_220.png":"220x130","h_23670284_1280.png":"1280x854","h_23670284_1024.png":"1024x683","h_23670284_640.png":"640x427","h_23670284_480.png":"480x320","h_23670284_340.png":"340x227","h_23670284_220.png":"220x147","pp_23670284_1280.png":"1280x1628","pp_23670284_1024.png":"1024x1303","pp_23670284_640.png":"640x814","pp_23670284_480.png":"480x611","pp_23670284_340.png":"340x432","pp_23670284_220.png":"220x280"},{"size0":"695x361","hd_23397446_1920.png":"1920x1080","k_23397446_1280.png":"1280x1280","k_23397446_1024.png":"1024x1024","k_23397446_640.png":"640x640","k_23397446_480.png":"480x480","k_23397446_340.png":"340x340","k_23397446_220.png":"220x220","o_23397446_1280.png":"1280x664","o_23397446_1024.png":"1024x531","o_23397446_640.png":"640x332","o_23397446_480.png":"480x249","o_23397446_340.png":"340x176","o_23397446_220.png":"220x114","h_23397446_1280.png":"1280x854","h_23397446_1024.png":"1024x683","h_23397446_640.png":"640x427","h_23397446_480.png":"480x320","h_23397446_340.png":"340x227","h_23397446_220.png":"220x147","pp_23397446_1280.png":"1280x1628","pp_23397446_1024.png":"1024x1303","pp_23397446_640.png":"640x814","pp_23397446_480.png":"480x611","pp_23397446_340.png":"340x432","pp_23397446_220.png":"220x280"},{"size0":"1024x683","hd_21371998_1920.jpg":"1920x1080","k_21371998_1280.jpg":"1280x1280","k_21371998_1024.jpg":"1024x1024","k_21371998_640.jpg":"640x640","k_21371998_480.jpg":"480x480","k_21371998_340.jpg":"340x340","k_21371998_220.jpg":"220x220","o_21371998_1280.jpg":"1280x853","o_21371998_1024.jpg":"1024x683","o_21371998_640.jpg":"640x426","o_21371998_480.jpg":"480x320","o_21371998_340.jpg":"340x226","o_21371998_220.jpg":"220x146","h_21371998_1280.jpg":"1280x854","h_21371998_1024.jpg":"1024x683","h_21371998_640.jpg":"640x427","h_21371998_480.jpg":"480x320","h_21371998_340.jpg":"340x227","h_21371998_220.jpg":"220x147","pp_21371998_1280.jpg":"1280x1628","pp_21371998_1024.jpg":"1024x1303","pp_21371998_640.jpg":"640x814","pp_21371998_480.jpg":"480x611","pp_21371998_340.jpg":"340x432","pp_21371998_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23196816_1920.jpg":"1920x1080","k_23196816_1280.jpg":"1280x1280","k_23196816_1024.jpg":"1024x1024","k_23196816_640.jpg":"640x640","k_23196816_480.jpg":"480x480","k_23196816_340.jpg":"340x340","k_23196816_220.jpg":"220x220","o_23196816_1280.jpg":"1280x853","o_23196816_1024.jpg":"1024x682","o_23196816_640.jpg":"640x426","o_23196816_480.jpg":"480x320","o_23196816_340.jpg":"340x226","o_23196816_220.jpg":"220x146","h_23196816_1280.jpg":"1280x854","h_23196816_1024.jpg":"1024x683","h_23196816_640.jpg":"640x427","h_23196816_480.jpg":"480x320","h_23196816_340.jpg":"340x227","h_23196816_220.jpg":"220x147","pp_23196816_1280.jpg":"1280x1628","pp_23196816_1024.jpg":"1024x1303","pp_23196816_640.jpg":"640x814","pp_23196816_480.jpg":"480x611","pp_23196816_340.jpg":"340x432","pp_23196816_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x681","hd_23344728_1920.jpg":"1920x1080","k_23344728_1280.jpg":"1280x1280","k_23344728_1024.jpg":"1024x1024","k_23344728_640.jpg":"640x640","k_23344728_480.jpg":"480x480","k_23344728_340.jpg":"340x340","k_23344728_220.jpg":"220x220","o_23344728_1280.jpg":"1280x851","o_23344728_1024.jpg":"1024x681","o_23344728_640.jpg":"640x425","o_23344728_480.jpg":"480x319","o_23344728_340.jpg":"340x226","o_23344728_220.jpg":"220x146","h_23344728_1280.jpg":"1280x854","h_23344728_1024.jpg":"1024x683","h_23344728_640.jpg":"640x427","h_23344728_480.jpg":"480x320","h_23344728_340.jpg":"340x227","h_23344728_220.jpg":"220x147","pp_23344728_1280.jpg":"1280x1628","pp_23344728_1024.jpg":"1024x1303","pp_23344728_640.jpg":"640x814","pp_23344728_480.jpg":"480x611","pp_23344728_340.jpg":"340x432","pp_23344728_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 5413116 Threads: 47 Questions: 967567729 Slow queries: 0 Opens: 171431 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 178.745 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 8653092 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/regija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/regija ) ) [link] => /vijesti/regija/nakon-ubojstva-vode-i-niza-pripadnika-skaljarski-klan-nije-gotov-dobio-je-novoga-sefa-koji-planira-osvetu-za-kavcane-u-njemu-se-probudila-divlja-zvijer-1235660 [printLink] => /vijesti/regija/nakon-ubojstva-vode-i-niza-pripadnika-skaljarski-klan-nije-gotov-dobio-je-novoga-sefa-koji-planira-osvetu-za-kavcane-u-njemu-se-probudila-divlja-zvijer-1235660?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 520747 [name] => Škaljarski klan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => skaljarski-klan [link] => /tag/skaljarski-klan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 695288 [name] => novi vođa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-26 13:44:36 [main_article_id] => 0 [alias] => novi-voda [link] => /tag/novi-voda ) [2] => stdClass Object ( [id] => 695289 [name] => igor vukotić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-26 13:44:36 [main_article_id] => 0 [alias] => igor-vukotic [link] => /tag/igor-vukotic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 654309 [name] => jovan vukotić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-10-27 13:40:50 [main_article_id] => 0 [alias] => jovan-vukotic [link] => /tag/jovan-vukotic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 629856 [name] => kavački klan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-02-01 22:47:43 [main_article_id] => 0 [alias] => kavacki-klan [link] => /tag/kavacki-klan ) [5] => stdClass Object ( [id] => 641156 [name] => radoje zvicer [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-06-14 16:20:31 [main_article_id] => 0 [alias] => radoje-zvicer [link] => /tag/radoje-zvicer ) [6] => stdClass Object ( [id] => 695290 [name] => mafijaška ubojstva [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-26 13:44:36 [main_article_id] => 0 [alias] => mafijaska-ubojstva [link] => /tag/mafijaska-ubojstva ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => mafijaški rat [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nakon ubojstva vođe i niza pripadnika ‘škaljarski klan‘ nije gotov, dobio je novoga šefa koji planira osvetu za ‘kavčane‘: U njemu se probudila divlja zvijer [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3211 [name] => Siniša Kekez [username] => sini-a-kekez [email] => sini-a-kekez@sd.hr [password] => $2y$10$qwcQVvMXvRnnaftU1Sbp8uBJx74ORfe13h3GXKmaTOCIKV5PaudWu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sinisa-kekez-3211 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1729 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/1cffa202e39e204293b1646975a5b9da?s=100&default=https%3A%2F%2Frebuild.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/26/23375028.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Društvene mreže, privatna arhiva [mainImageDesc] =>

Osmrtnica za vođu ‘škaljara‘ Jovana Vukotića koja poručuje da je brat bratu uvijek brat. ‘Škaljarci‘ sada imaju novoga šefa

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/26/23375028.jpg [title] =>

Osmrtnica za vođu ‘škaljara‘ Jovana Vukotića koja poručuje da je brat bratu uvijek brat. ‘Škaljarci‘ sada imaju novoga šefa

Društvene mreže, privatna arhiva ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/26/23670284.png [title] =>

Istraga grčke policije nakon ubojstva ‘škaljaraca‘ u atenskom restoranu

Screenshot Twitter ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/26/23397446.png [title] =>

Radoje Zvicer, prvi čovjek ‘kavačkog klana‘, koji se povezuje s nizom ubojstava

Screenshot RTL Danas ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/26/21371998.jpg [title] =>

Klan Veljka Belivuka radio je s ‘kavčanima‘, dok ‘škaljarci‘ u Srbiji navodno surađuju s kriminalnom ekipom Filipa Koraća

Peđa Milosavljević/AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/26/23196816.jpg [title] =>

Privođenje Duška Tanaskovića, osumnjičenog za ubojstvo istaknutoga člana ‘škaljarskoga klana‘ Gorana Vlaovića Gore na Zrću 25. kolovoza

Luka Gerlanc/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/26/23344728.jpg [title] =>

Novi vođa ‘škaljarskog klana‘ Igor Vukotić stari je Interpolov znanac

Ozan Kose/AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Okrutni, krvavi obračun "kavačkoga" i "škaljarskog klana", koji je do sada odnio više od 50 života, već je godinama top-tema regionalnih medija, ali i puno šire jer je njihovo područje djelovanja gotovo cijela Europa.

Najbolji dokaz za takve tvrdnje je krvavi rukopis koji sukob klanova ostavlja za sobom. Naime mafijaška ubojstva ne događaja se samo na području Kotora i Crne Gore, odakle klanovi potječu, niti samo u Srbiji, gdje su proširili svoju djelatnost i gdje su se "kavčani" udružili s okrutnim klanom Veljka Belivuka zvanoga Velja Nevolja. Navodi se da "škaljarci" u Srbiji surađuju s kriminalnom ekipom Filipa Koraća, navodno najbližim suradnikom Luke Bojovića koji je u zatvoru u Španjolskoj. U suradničkom porfelju navodno imaju još četiri kriminalne grupe iz Crne Gore i regije.

U aktualnome nizu prvo okrutno ubojstvo dogodilo se 19. siječnja 2020. godine u Ateni kada su ubijeni jedan od vođa "škaljarskoga klana" Igor Dedović te Stevan Stamatović. Oni su ubijeni u punom restoranu dok su bili na večeri sa suprugama i djecom. Četvorica maskiranih napadača s kapuljačama ušli su u restoran i ubili ih automatskim puškama. Koliko se zna, oni do danas nisu pronađeni.

---

image

Radoje Zvicer, prvi čovjek ‘kavačkog klana‘, koji se povezuje s nizom ubojstava

Screenshot RTL Danas
---

Pokušaj ubojstva prvog čovjeka kavačkoga klana Radoja Zvicera dogodio se u Ukrajini, također 2020. godine. Njega je od sigurne smrti na joggingu spasila supruga Tamara Zvicer, koju od tada mafijaški insajderi zovu "opaka Tamara". Naime, ona je znala kako se koristi pištolj koji stoji u kući pa je pripucala na napadače i tako mužu spasila život.

ubojstva od budve preko zrća do istanbula

U Budvi je 17. lipnja malo prije ponoći tijekom večere u restoranu na šetnici s nekoliko hitaca u glavu ubijen Podgoričanin Milić Minja Šaković, visokopozicionirani pripadnik "škaljaraca. Policija je pronašla ubojičine otiske, šiltericu, torbu i pištolj, a prema snimkama nadzornih kamera nagađalo se je li riječ o ubojici koji je dva mjeseca poslije djelovao na Pagu.

Ovoga kolovoza na Zrću, pred ulazom u noćni klub, pred svojom djevojkom, redarima i posjetiteljima ubijen je istaknuti član "škaljarskoga klana" Goran Vlaović Goro. Za njegovo ubojstvo sumnjiči se Kragujevčanin Duško Tanasković, koji je odmah uhićen. U medijima su se pojavili i napisi da je on za ovo nesofisticirano ubojstvo od "kavčana" primio 50 tisuća eura.

---

image

Privođenje Duška Tanaskovića, osumnjičenog za ubojstvo istaknutoga člana ‘škaljarskoga klana‘ Gorana Vlaovića Gore na Zrću 25. kolovoza

Luka Gerlanc/Cropix
---

Kao kruna svega u Istanbulu je 8. rujna 2022. ubijen vođa "škaljarskoga klana" Jovan Vukotić i to pred očima vozača, nevjenčane supruge i kćeri. Analitičari su hvalili rukopis ubojice koji, recimo i to, do danas nije pronađen. Nijedan od ubojičinih pet metaka ispaljenih s motora nije pogodio nikoga od suputnika u automobilu. Pisalo se da "kavčani" nisu žalili novca za takvoga profesionlca.

Sva ova ubojstva i pokušaji ubojstava dogodili su se uglavnom pred članovima obitelji i u javnosti pa pokazuju da se pripadnici crnogorskih klanova ne drže iz filmova poznatih klasičnih mafijaških pravila da se žene i djeca isključuju iz takvih obračuna. U obračunima klanova 2019. godine ubijen je i otac šefa klana, kotorski ugostitelj Veselin Vukotić.

stari interpolov znalac

"Škaljarski klan" pretpio je teške gubitke ubojstvom viđenijih članova, uključujući i prvog čovjeka Jovana Vukotića, i stekao se dojam da je obezglavljen, možda i pred raspadom. Da su to bile preuranjene procjene, moglo se naslutiti i početkom listopada kada se pojavila lažna vijest da je u Panami ubijen vođa "kavčana" Radoje Zvicer. Širenje te lažne informacije pripisano je "škaljarima", a oni su na društvenim mrežama i javno slavili, kao na primjer rodbina Balše Đuranovića, navodnog kuma ubijenog Jovana Vukotića.

Da su "škaljari" daleko od gašenja, potvrđuje najnovija informacija da klan ima novoga vođu. To je Igor Vukotić, ni manje ni više nego četiri godine stariji brat dosadašnjeg vođe klana Jovana Vukotića, za kojega se govorilo da je bio rođeni vođa. Ali obiteljska povezanost nije jedini adut Igora Vukotića za čelno mjesto "škaljarskoga klana".

---

image

Novi vođa ‘škaljarskog klana‘ Igor Vukotić stari je Interpolov znanac

Ozan Kose/AFP
---

On je već deset godina u bijegu, a traži ga i Interpol, i to crvenom tjeralicom. Nju je zaradio zbog sumnje da je od 2017. godine organizirao više pokušaja ubojstava u Crnoj Gori, kao što su oni braće Saše Dukića te Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Osim toga povezuje ga se i s prodajom narkotika, u prvom redu kokaina iz Latinske Amerike, zbog čega je bio osuđen u Brazilu.

I Igor Vukotić je nekoliko puta izbjegao ubojstvo, zadnji slučaj bio je prije šest godina kada mu je pod automobil bila postavljena bomba, ali prošao je bez ozljeda. Njegovo sadašnje mjesto boravka nije poznato, a nagađa se da je i on u vrijeme bratova ubojstva bio u Turskoj.

‘zvjerska želja za osvetom brata‘

Iako u bijegu, Igor se od brata Jovana, koji je pokopan na groblju kod Cetinja, oprostio osmrtnicom kojom je iskazao svoju bol, ljubav i vjernost, ali i svome klanu i suprotnoj strani poslao poruku da je tu i da ubojstvo neće biti neosvećeno.

Igor Vukotić vjerojatno i dalje preko dobro uigranih suradnika vodi posao s krijumčarenjem droge, ali i priprema osvetu protv "kavačkoga klana". Kako piše Mondo, "oni koji ga dobro poznaju kažu da se u Igoru doslovno probudila zvijer i da nije ni nalik čovjeku kakav je bio za bratova života. Prije toga veliki udarac za njega bilo je ubojstvo Igora Dedovića, a sada je dobio udarac od kojega se teško može oporaviti. Međutim odlučio je iz petnih žila pokrenuti svaki atom snage i biti glava obitelji i glavni oslonac trudnoj Jovanovoj ženi Maši i njihovoj kćeri. Igor će se brinuti i o Jovanovim sinovima iz prvog braka, a zatim će preuzeti poslove roda i svega što je Jovan radio".

---

image

Klan Veljka Belivuka radio je s ‘kavčanima‘, dok ‘škaljarci‘ u Srbiji navodno surađuju s kriminalnom ekipom Filipa Koraća

Peđa Milosavljević/AFP
---

Po svemu sudeći, krvavi obračun između "škaljarskog" i "kavačkog klana" mogao bi se nastaviti. Nažalost, to bi se i dalje moglo događati na ulicama i u restoranima niza gradova regije i šire, gdje su se mafijaši proširili. Pa i u Hrvatskoj, čije putovnice ima niz pripadnika klanova, uključujući i Radoja Zvicera. Ostaje ipak nada da će policija biti brža i privesti ih pravdi te spriječiti pretvaranje ovih prostora u područje koje smo do sada vezivali za Kolumbiju ili Meksiko.

---

image

Istraga grčke policije nakon ubojstva ‘škaljaraca‘ u atenskom restoranu

Screenshot Twitter
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Društvene mreže, privatna arhiva Screenshot Twitter Screenshot RTL Danas Peđa Milosavljević/AFP Luka Gerlanc/Cropix Ozan Kose/AFP
Društvene mreže, privatna arhiva

Osmrtnica za vođu ‘škaljara‘ Jovana Vukotića koja poručuje da je brat bratu uvijek brat. ‘Škaljarci‘ sada imaju novoga šefa

Screenshot Twitter

Istraga grčke policije nakon ubojstva ‘škaljaraca‘ u atenskom restoranu

Screenshot RTL Danas

Radoje Zvicer, prvi čovjek ‘kavačkog klana‘, koji se povezuje s nizom ubojstava

Peđa Milosavljević/AFP

Klan Veljka Belivuka radio je s ‘kavčanima‘, dok ‘škaljarci‘ u Srbiji navodno surađuju s kriminalnom ekipom Filipa Koraća

Luka Gerlanc/Cropix

Privođenje Duška Tanaskovića, osumnjičenog za ubojstvo istaknutoga člana ‘škaljarskoga klana‘ Gorana Vlaovića Gore na Zrću 25. kolovoza

Ozan Kose/AFP

Novi vođa ‘škaljarskog klana‘ Igor Vukotić stari je Interpolov znanac

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/nakon-ubojstva-vode-i-niza-pripadnika-skaljarski-klan-nije-gotov-dobio-je-novoga-sefa-koji-planira-osvetu-za-kavcane-u-njemu-se-probudila-divlja-zvijer-1235660 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ad650ea87ce2ea312b6b35b060e551976e860ebf [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nakon+ubojstva+vo%C4%91e+i+niza+pripadnika+%E2%80%98%C5%A1kaljarski+klan%E2%80%98+nije+gotov%2C+dobio+je+novoga+%C5%A1efa+koji+planira+osvetu+za+%E2%80%98kav%C4%8Dane%E2%80%98%3A+U+njemu+se+probudila+divlja+zvijer&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fnakon-ubojstva-vode-i-niza-pripadnika-skaljarski-klan-nije-gotov-dobio-je-novoga-sefa-koji-planira-osvetu-za-kavcane-u-njemu-se-probudila-divlja-zvijer-1235660 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fnakon-ubojstva-vode-i-niza-pripadnika-skaljarski-klan-nije-gotov-dobio-je-novoga-sefa-koji-planira-osvetu-za-kavcane-u-njemu-se-probudila-divlja-zvijer-1235660 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => mafijaški rat [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Regijamafijaški rat

Nakon ubojstva vođe i niza pripadnika ‘škaljarski klan‘ nije gotov, dobio je novoga šefa koji planira osvetu za ‘kavčane‘: U njemu se probudila divlja zvijer

Piše S.K.
26. listopada 2022. - 13:44
Osmrtnica za vođu ‘škaljara‘ Jovana Vukotića koja poručuje da je brat bratu uvijek brat. ‘Škaljarci‘ sada imaju novoga šefaDruštvene mreže, privatna arhiva

Okrutni, krvavi obračun "kavačkoga" i "škaljarskog klana", koji je do sada odnio više od 50 života, već je godinama top-tema regionalnih medija, ali i puno šire jer je njihovo područje djelovanja gotovo cijela Europa.

Najbolji dokaz za takve tvrdnje je krvavi rukopis koji sukob klanova ostavlja za sobom. Naime mafijaška ubojstva ne događaja se samo na području Kotora i Crne Gore, odakle klanovi potječu, niti samo u Srbiji, gdje su proširili svoju djelatnost i gdje su se "kavčani" udružili s okrutnim klanom Veljka Belivuka zvanoga Velja Nevolja. Navodi se da "škaljarci" u Srbiji surađuju s kriminalnom ekipom Filipa Koraća, navodno najbližim suradnikom Luke Bojovića koji je u zatvoru u Španjolskoj. U suradničkom porfelju navodno imaju još četiri kriminalne grupe iz Crne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 17:43