StoryEditorOCM
RegijaNASTAVLJENA POTRAGA

U pritvoru umro brat osumnjičenog za ubojstvo malene Danke: prije smrti sve je priznao

Piše D.J./JL, vijesti sd
7. travnja 2024. - 10:33

Nastavlja se potraga za tijelom djevojčice Danke Ilić (2), koja je nestala 26. ožujka u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji.

14:30 Kako ekskluzivno doznaje Blic, Dalibor Dragijević (40) koji je noćas preminuo priznao je da je pomogao bratu Dejanu da se riješi tijela Danke Ilić. Kako pišu, on je policiju vodio na više lokacija tijekom jučerašnjeg dana, ali ni na jednoj nije nađeno tijelo Danke Ilić.

13:40 Prijatelj i kolega osumnjičenih radnika "Vodovoda" za Kurir je kazao da se "Dejan ponašao sasvim normalno nakon zločina i da je imao svoju teoriju šta je s djevojčicom".

- Kad je djevojčica nestala sve kolege iz tvrtke su bile potresene, nekako razmišljaš, dijete je malo, gdje je moglo otići. Poznajem Dankine roditelje i bilo mi je teško zbog njih, ali u niti jednom trenutku nisam mogao zamisliti da su moje kolege učinile tako nešto - rekao je kolega koji ih poznaje godinama. 

- Nas nekoliko se priključilo potrazi za nestalom djevojčicom i sada kad se sjetim, Dejan je tih dana dok smo je tražili pričao da je sigurno oteta i da je uzalud tražimo po Banjskom polju. Djelovao je smireno cijelo vrijeme. U početku smo svi imali teorije zavjera gdje je djevojčica i što joj se dogodilo, ali kada su Dejan i Srđan uhićeni, svi smo se zaledili. Zamislite, Dejan je sudjelovao u potrazi, a znao je što joj je učinio. Srce mu treba iščupati, sram ga bilo - kazao je za Kurir i dodao da su oni svo to vrijeme normalno dolazili na posao. 

13:20 Blic javlja da je noćas u Policijskoj upravi u Boru preminuo Dalibor Dragijević (40), brat osumnjičenog Dejana Dragijevića (50). Daliboru Dragijeviću je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnovana sumnje da je pomogao bratu nakon ubojstva Danke Ilić (2). 

Blic navodi da je Dragijeviću u ranim jutarnjim satima pozlilo te je usprkos pravovremenoj reakciji policijskih službenika i liječnika Doma zdravlja u Boru preminuo u 3.10 sati. Riječ je o prirodnoj smrti. 

O događaju je odmah obaviješteno Više javno tužiteljstvo u Zaječaru, koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

11:25 O potrazi za tijelom ubijene Danke oglasio se MUP Srbije, javlja Dnevnik.hr.

"Pripadnici MUP-a intenzivno provode detaljnu pretragu terena na području grada Bora u potrazi za tijelom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubojstvo sumnjiče S. J. (50) i D. D. (50)". 

Navode da više desetina pripadnika policije uz korištenje najsuvremenije opreme trenutno pretražuje Lazarevu pećinu koja se nalazi oko tri kilometara od sela Zlot u kojem živi osumnjičeni D. D, Lazarev kanjon, kao i cjelokupno područje duž Zlotske reke u potrazi za tijelom djeteta. 

"Sumnja se da je D. D. drugog dana nakon izvršenog kaznenog djela premjestio Dankino tijelo na deponije u okolini Banjskog Polja", navodi MUP Srbije u priopćenju.

10:30 Pripadnici MUP-a se nalaze na lokaciji Lazarev kanjon (Lazareva pećina) u selu Zlot, javila je reporterka N1. Pretražuje se kanjon.

10:00  Put koji je prošla ubijena djevojčica od dvorišta obiteljske kuće u Banjskom Polju do mjesta na kojem su je radnici "Vodovoda", Srđan Janković i Dejan Dragijević, udarili službenim automobilom bio je neprohodan i nevjerojatno je da ga je djevojčica mogla prijeći, piše Blic.

Video pogledajte ovdje

Policija je bagerima raščistila teren oko kuće do asfalta u potrazi za tragovima, a prije toga je ondje bilo žbunja, raslinja i gnojiva. 

07:20 Policija je tijekom velike akcije potrage za Dankom Ilić bagerima očistila dvorište i prilaz kući, kao i unutrašnjost obiteljske kuće majke ubijene djevojčice. Ostali su samo oguljeni zidovi, a potresne prizore pogledajte OVDJE.

U dvorištu su još uvijek vidljivi tragovi viličara i kamiona.

07:15 Kako doznaje Blic, policija provjerava sve koji su, od nestanka djevojčice, odnosno ubojstva djeteta, bili u bliskom kontaktu s osumnjičenima.

"Ispituje se kretanje i svih kolega osumnjičenih iz Vodovoda. Njihove obitelji, prijatelje... Policija ispituje više lokacija", rekao je izvor za Blic.

Policija je odvela u policijskom automobilu i majku osumnjičenog D.D. Za sada nije poznato je li ona među uhićenima.

07:00 Dvanaestog dana potrage, ljudi uz pomoć teške mehanizacije pretraživali su brojna mjesta u okolici Bora kako bi pronašli tijelo nesretno stradale djevojčice Danke Ilić, piše Jutarnji.hr.

Nastavlja se potraga za tijelom djevojčice Danke Ilić (2), koja je nestala 26. ožujka u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji. Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova su, nakon desetodnevne opsežne potrage, detaljnih provjera svih tragova i informacija uhitili S.J. (50) i D.D. (50), zbog sumnje da su ubili djevojčicu.

Jučer su uhićeni i R.D. (73) i D.D. (40) zbog postojanja sumnje da su osumnjičenom D.D. pomogli premjestiti tijelo djevojčice s deponija u okolici Banjskog Polja na za sada nepoznatu lokaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 22:56