StoryEditorOCM
Regijakaznena odgovornost

Nastavnica ranjena u beogradskom školskom masakru tuži roditelje dječaka ubojice: ‘Odgovorni su za loš odgoj!‘

Piše vijesti sd
1. veljače 2024. - 23:38

Nastavnica koja je teško ranjena u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, podnijela je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja dečaka koji je počinio taj stravični zločin, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.

Nastavnica povijesti Tatjana S. podnijela je tužbu protiv Kecmanovića za naknadu nematerijalne štete uslijed pretrpljenog tjelesnog bola, straha i umanjenja životne aktivnosti, prenosi nova.rs.

Iz suda navode da je tužba protiv bračnog para Kecmanović podnesena jer oni ne odgovaraju za zločin koji je on počinio, ali odgovaraju za štetu koju je načinilo njihovo maloljetno dijete uslijed lošeg odgoja, lošeg primjera ili obiteljskih navika koje su mu roditelji usadili.

Ovo je treća tužba u parničnom postupku protiv roditelja maloljetnika koji je 3. svibnja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i zaštitara te škole.

Prvu su podnijeli članovi obitelji jedne djevojčice koja je poginula tog dana, a drugu 27 članova obitelji ubijenih.

Kazneni postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloljetnik vježbao pucanje, počelo je u ponedjeljak i tada je odlučeno da ono bude zatvoreno za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2024 12:58