StoryEditorOCM
Regijaželjko komšić

Opet ‘zakuhalo‘ u susjedstvu: ‘Tko je pustio Vojsku Srbije u BiH? Ako nije Ministarstvo obrane, onda je ovo agresija!‘

Piše vijesti sd
7. srpnja 2024. - 14:18

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na današnje medijska izvješća da su vojnici Vojske Srbije marširali kroz Prijedor u povodu obilježavanja godišnjice bitke na Kozari.

Komšić je rekao, prenosi klix.ba, kako se mora odmah utvrditi tko je uopće dozvolio da Vojska Srbije uđe na teritorij države Bosne i Hercegovine.

"Prvo i osnovno pitanje ovdje je, tko je odobrio ulazak vojske Srbije u BiH? Predsjedništvo BiH to nije učinilo. Je li to učinilo Ministarstvo obrane? To se odmah mora utvrditi. Ako nije ni Ministarstvo odbrane, onda je riječ o klasičnom aktu agresije", naveo je Komšić.

Važno je napomenuti da, osim Komšića, nitko od BiH-političara još uvijek nije reagirao na ovaj događaj iako se radi o presedanu u međudržavnim odnosima. 

Podsjetimo, jutros je Vojska Srbije defilirala kroz Prijedor u sklopu obilježavanja bitke na Kozari. Ovaj događaj organiziran je pod pokroviteljstvom Vlade RS, s ciljem isticanja srpskih žrtava i borbe Srba protiv ustaša i fašista.

Vojska je, nakon marša kroz Prijedor, nastavila svoj defile prema Kozari, a kako izvješćuje RTRS, građani Prijedora su ih dočekali pljeskom. Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, također je podijelio prilog RTRS-a uz komentar: "Konačno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 02:54