StoryEditorOCM
Regijanermin ćupin

Otac osmero djece (55) među prvima krenuo spašavati preživjele: ‘Uskočio sam u prvi čamac, neki su išli i preko brda!‘

Piše Vinko Paić
4. listopada 2024. - 23:22

Nekoliko kilometara od Donje Jablanice susreli smo Nermina Ćupina Ćupu (55) iz Mostara, oca sedmero sinova i jedne kćeri.

Čim je jutros čuo što se dogodilo odmah je krenuo pomoći unesrećenima. Budući da cesta koja vozi prema Jablanici zatvorena za promet, Nermin je uskočio u prvi čamac koji je ugledao na Neretvi.

- Probudio sam se oko osam i krenuo da ću odvesti malog sina u vrtić kad sam čuo što se dogodilo. Odmah sam rekao da idem pomoći bez obzira koje je tko nacije, ja ne gledam na to... Evo pogledajte kako sam išao - govori nam Nermin i pokazuje mjesto na Neretvi blizu prometne tabele na kojoj piše Općina Jablanica, gdje je uskočio u prvi čamac na kojeg je naišao.

- Neki su čak išli preko brda, jer nisu mogli čamcima - dodaje.

image

Nermin Ćupina

Duje Klaric/Cropix

Došavši u Donju Jablanicu, gdje je proveo cijeli dan, sve do mraka, zanijemio je od prizora koji su ga tamo dočekali.

- Užas, tuga i žalost i ništa više... Sve je srušeno tamo, odneseno, uništeno... Trebat će mnogo dana, ako ne i mjesec, da se to sve raščisti. Ne zna se još koliko je žrtava. Govore da je u Donjoj Jablanici devet kuća s gornje strane, nijedna nije ostala. Moguće je doći do tih poplavljenih kuća, ali bujica je sve zatrpala. Nismo, nažalost, nikoga uspjeli spasiti. Ne može se tu ništa bez teške mašinerije - kazao je Nermin.

CIJELI VIDEO INTERVJU S NERMINOM POGLEDAJTE OVDJE:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 23:22