StoryEditorOCM
RegijaOBITELJSKI BEZDAN

Otac ubio sina (20) pa sebe. Susjedi: ‘Putovali su, nikad se nisu žalili, imali su samo njega i lako išli kroz život‘

Piše vijesti sd
18. listopada 2024. - 15:23
Policija i Više javno tužiteljstvo u Somboru utvrdit će sve detalje jezivog ubojstva i samoubojstva (ilustracija)/Shutterstock

Tomislav Kovačević (48) iz za sada nepoznatog razloga ubio je, kako se sumnja, svog sina jedinca Davida Kovačevića (20), a potom presudio sebi u kući u Bezdanu kod Sombora.

Ubojstvo i samoubojstvo dogodilo se, prema riječima susjeda, u jutarnjim satima u obiteljskoj kući, piše Kurir.

- Tomislav je sa suprugom imao samo Davida. Nikada oni nisu imali probleme, niti je bilo nekog nasilja. Zatečeni smo i šokirani zločinom - kažu susjedi i dodaju:

- Nama nije ni na kraj pameti zašto je on ubio Davida, a potom izvršio samoubojstvo. Ne možemo naslutiti čak ni razlog. Putovali su, lijepo su živjeli i nikad se nisu žalili. Imali su samo njega i nekako su s lakoćom išli kroz život.

Prema njihovim riječima, čuli su jutros sirene Hitne pomoći i policije.

- Čuo sam sirene da su prošle, ali su toliko bile bučne da sam iskočio iz kreveta. Nisam znao što se dogodila isprva, ali sam kasnije u prodavaonici čuo da je došlo do ubojstva i samoubojstva. Poznavao sam ih i jako mi je žao što je do toga došlo. Tko zna što je u pitanju, ali zločin nikako ne opravdavam - rekao je mještanin Bezdana.

Istragu vodi nadležno Više javno tužiteljstvo u Somboru i oni će utvrditi sve detalje jezivog ubojstva i samoubojstva u obitelji. Tijela su prevezena na obdukciju.  

Žive u inozemstvu

Prema riječima uznemirenih susjeda, obitelj Kovačević već 15 godina živi u inozemstvu, a u Srbiju dolaze samo u kratke posjete rodbini - piše Nova.rs.

- U kući u kojoj se dogodio ovaj jezivi zločin živi Tomislavova majka. Taj jadni mladić ubijen u bakinoj kući, gdje se igrao od malih nogu, i nažalost, tamo je i umo. Tko može znati što je tome prethodilo? Nismo ni znali da imaju oružje, a ni jutros nismo ništa čuli - kaže stanovnik Bezdana.

Kako dalje objašnjava, jutros je na kapiji ispred kuće Kovačevićevih bilo puno policije, no nitko od susjeda nije mogao ni pomisliti da je otac ubio sina, a potom počinio samoubojstvo.

- Miroljubivi, kulturni, divni ljudi, o njima nemam nijednu lošu riječ. Iz njihove kuće nikada nismo čuli povišen glas, niti bilo kakvu dojavu o nasilju ili incidentu. Cijelo jutro razmišljam o toj dvojici i ne mogu shvatiti što se Tomislavu moglo dogoditi da napravi ovako nešto - kaže mještanin.

Ističu i da je Tomislav bio veterinarski tehničar, dok mu je supruga završila ekonomiju. Kako navode, ubijeni mladić je bio vrlo vrijedan i odličan učenik.

- Koliko znamo, nikad nisu imali problema sa sinom, stvarno nije bio problematičan. David je bio izuzetan mladić, uvijek je želio pomoći. Duša me boli za njima - rekla je susjeda nesretne obitelji.

Naš sagovornik kaže da mladićeva majka sigurno neće preživjeti ovu tragediju, te da joj je srce slomljeno od boli.

- Bila mu je najveća podrška, a sada je ostala bez svega. Ne mogu ni zamisliti patnju. Ne znamo je li bila u kući u vrijeme zločina - dodaje susjeda, duboko potresena situacijom.

Kako je portal Nova.rs ranije objavio, Tomislav je svog sina napao pištoljem ispalivši u njega nekoliko hitaca, a potom je pucao sebi u glavu. Dječakova majka pozvala je policiju i prijavila što se dogodilo, a dolaskom na mjesto događaja pronađeno je oružje kojim je počinjen zločin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 17:33