StoryEditorOCM
Regijanestao iz parka

Pronađen kip Brucea Leeja s amputiranim nogama i odsječenom glavom: ‘Borimo mu se za život, u kritičnom je stanju‘

Piše vijesti sd
9. ožujka 2024. - 08:35

Kip Brucea Leeja, koji je nestao iz parka Zrinjevac u Mostaru, pronađen je teško oštećen, javlja Crna hronika.

Na Instagram profilu "Mostar Forever" objavljena je fotografija na kojoj se vide dvije osobe kako nose kip slavnog majstora borilačkih vještina. Kip je ispilan i nedostaju mu noge i glava. 

"Pronađen Bruce Lee iz Velikog parka/parka Zrinjevac i upravo traje borba za njegov život jer je u kritičnom stanju. Pomolimo se za njega. (Neznani junak nam ustupio fotografiju)", piše u opisu objave na profilu "Mostar forever".

Podsjetimo, kip Brucea Leeja nestao je proteklog vikenda, a iz MUP-a je tada rečeno da je na licu mjesta utvrđeno da je "podesnim alatom s postolja prepilan i otuđen navedeni kip", nakon čega je izvršen uviđaj.

Nakon toga pokrenuta je istraga u okviru koje su rađena kriminalističko-tehnička istraživanja koja uključuju pregled snimaka s okolnih kamera video-nadzora, razgovori sa svjedocima, kao i sve druge mjere predviđene zakonom.

Nestanak kipa izazvao je emotivne reakcije građana, a Bruce Lee se čak pojavio na platformi za prodaju OLX. Građani su čak i zapalili svijeće u znak podrške nestalom spomeniku, piše Crna hronika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:59