StoryEditorOCM
RegijaČESTITKA IZ RUSIJE

Putin Vučiću poslao pismo kojim slavi odnos Rusije i Srbije: ‘Vjekovima stojimo zajedno, to je ostavština naših predaka‘

Piše Vijesti SD
18. listopada 2024. - 17:23

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je primio čestitku od predsjednika Rusije Vladimira Putina povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda od fašizma. U svojoj poruci je naglasio važnost očuvanja odnosa i dobrih tradicija bratskog prijateljstva kao čvrste osnove za daljnji razvoj strateškog partnerstva Rusije i Srbije piše Klix, a prenosi Index

- Beogradska ofenzivna operacija, koju su prije osam desetljeća izveli pripadnici Crvene armije i jugoslavenskih partizanskih snaga, predstavlja slavnu stranicu naše zajedničke povijesti. 

Tisuće sovjetskih vojnika, koji su poginuli u borbi protiv nacizma, počivaju u srpskoj zemlji. Izuzetno cijenimo poštovanje i pažljiv odnos s kojim vlasti i građani Srbije čuvaju sjećanje na njih - istaknuo je Putin u čestitki Vučiću, prema informacijama Službe za suradnju s medijima predsjednika Srbije.

Putin je također naglasio da su Rusi i Srbi vjekovima stajali zajedno u borbi protiv zajedničkih neprijatelja te zajedno prevladavali razne izazove.

- Važno je da dobre tradicije bratskog prijateljstva, koje su nam ostavili naši preci, i danas služe kao pouzdana osnova za razvoj strateškog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srbije. Iskreno Vam želim zdravlje i uspjeh, a svim Vašim sunarodnicima blagostanje i prosperitet - zaključuje Putin. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 17:23