StoryEditorOCM
Regijaužas u srbiji

Roditeljima čiji je 13-godišnji sin ubio vršnjaka prijeti 12 godina zatvora, tužitelji pokazali šokantne fotografije

Piše VIJESTI SD
12. rujna 2024. - 14:33

M. M. M. (43) i njenom suprugu iz Niške Banje M. M. (43), roditeljima dječaka koji je 5. listopada prošle godine izmasakrirao školskog prijatelja Andreja Simića, prijeti do 12 godina zatvora. Sumnjiči ih se da su kao suučesnici počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a ne zlostavljanja i zanemarivanja djeteta za koje su prvotno bili optuženi, za što su mogli dobiti maksimalnu kaznu od tri godine zatvora, piše Telegraf.rs.

- Protiv osumnjičenih je pred Osnovnim državnim tužiteljstvom pokrenut postupak za kazneno djelo zlostavljanja i zanemarivanja maloljetne osobe, u kojem je dječak imao status žrtve. Saslušani su roditelji oba maloljetnika i provedene su druge dokazne radnje, nakon čega smo odlučili predmet dostaviti Višem državnom tužiteljstvu, kako bi se utvrdilo ima li osnova za njihovo postupanje - objasnio je Stanojević.

Telegrafu je Više državno tužiteljstvo potvrdilo da je počelo krivično gonjenje roditelja dječaka koji je ubio školskog kolegu.

- Više javno tužiteljstvo donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv M. M. M. i M. M. iz Niške Banje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz čl. 288 sv. 2. u svezi čl. 278 sv. 1. Kaznenog zakona u sudioništvu u vezi s čl.33. Kaznenog zakona. Više državno tužiteljstvo aktivno poduzima mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja spornih činjenica o predmetnom kaznenom događaju, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena - stoji u odgovoru koji potpisuje viša javna tužiteljica Borica Mitić.

Andrej Simić ubijen je s 37 uboda nožem u obiteljskoj kući svog školskog prijatelja, a motiv zločina još uvijek nije poznat. S obzirom na to da je ubojica u vrijeme zločina imao samo 13 godina i da je kazneno neodgovoran, Više državno odvjetništvo se nakon zločina oglasilo nenadležnim i predmet ustupilo Osnovnom državnom odvjetništvu.

Posumnjali su na zlostavljanje i zanemarivanje djeteta jer, prema riječima roditelja ubijenog dječaka i brojnih svjedoka, nisu ništa poduzeli iako su znali da njihov sin sa sobom uvijek nosi ruksak pun noževa.

Odvjetnici obitelji Simić kao dokaze da je dijete zanemarivano tužiteljstvu su dostavili fotografije s Facebook profila majke dječaka ubojice na kojima ona drži pištolj, dok na drugoj slici dječak ubojica velikim nožem "kolje" medvjedića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 14:34