StoryEditorOCM
Regijakrimska platforma

Rusija ponovno zaprijetila odmazdom Bosni i Hercegovini: ‘Kakva servilnost prema Zapadu! Budite razumni i uravnoteženi!‘; Dodik sad može reći da je znao što će se dogoditi

Piše Hina
24. kolovoza 2022. - 23:38
Sudjelovanju BiH u konferenciji Krimske platforme ranije se usprotivio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koristeći gotovo identičnu argumentaciju kao i RusiEuropean Parliament/Pool/Anadolu Agency Via Afp

Rusija je u srijedu zaprijetila odmazdom Bosni i Hercegovini zbog činjenice da je ta zemlja na konferenciji Krimske platforme održanoj u utorak potvrdila punu potporu teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine.

Dan nakon što je predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sudjelovao na konferenciji koju je sazvalo Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine, na službenoj Facebook stranici ruskog veleposlanstva u BiH objavljena je izjava u kojoj stoji kako Moskva oštro osuđuje takav istup.

Navode kako je okupacija i aneksija Krima provedena 2014. godine zapravo "riješena sukladno normama međunarodnog prava i voljom naroda" te je stoga to pitanje zatvoreno pa se nitko drugi ne bi trebao miješati u pitanje statusa Krima.

Podsjećanje kako je Krim ukrajinski teritorij iz ru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 02:53