StoryEditorOCM
Regijaludo odvažan

Srpski influencer uvukao se u medvjeđi brlog i snimio video susreta sa zvijeri: ‘Ponjušio me pa krenuo prema licu‘

Piše Zrinka Korljan/JL
16. rujna 2024. - 19:11

Postojala je, jedno vrijeme, grupa na nekoj od društvenih mreža koja se zvala, otprilike, ‘Tisuću ludih načina na koje možete izgubiti glavu‘. I zaista, padne ime te grupe na pamet čovjeku dok gleda snimku koju je napravio Stefan Janković (31) iz Srbije. Taj se, ni manje ni više, nego zavukao u medvjeđi brlog, s kamerom, kako bi snimio susret s velikom zvijeri. Teško je procijeniti stanje uma osobe koja to napravi kako bi mogla snimku objaviti na svom Instagram profilu i na taj način dobiti lajkove i komentare, piše Jutarnji list.

Navedeni Janković je, naime, ušao u brlog s kamerom pričvršćenom na prsima i još jednom u ruci. Zavukao se unutra i čekao medvjeda. Kad se stanar pojavio, bio je prilično uznemiren videći da mu je dom zauzet. No, napravio je nekoliko koraka, muškarac se polako izvukao van, a na kraju su se njih dvojica pogledali oči u oči, a veći je manjega ponjušio po licu. Na kraju je čovjek, posve nevjerojatno, neozlijeđen izašao iz brloga.

No, Janković nije stao na tome. Objavio je još jednu snimku, na kojoj se vide dva medvjeda na tlu ispred stabla na kojem se on nalazi, a potom se jedan od njih počinje penjati prema muškarcu. On tvrdi kako mu nisu dali da siđe. Valja reći kako Instagramer uopće ne djeluje uznemireno i prestrašeno, premda nastoji da mu glas zvuči dramatično i uznemireno. To je očito upalilo, jer su mu snimke u svega nekoliko dana pogledane milijune puta.

Brojni komentatori bili su iznenađeni i šokirani njegovim ponašanjem. Dok su neki istaknuli kako može biti sretan što je preživio, drugi su posumnjali da se ne radi o divljim medvjedima, nego nekima koji su odrasli uz ljude i kao takvi za pripadnike naše vrste ne predstavljaju nikakvu opasnost. U prilog tome ide i činjenica da se medvjedi čine neuznemireni čovječjom blizinom, samo su malo zbunjeni i prilično znatiželjni.

 O čemu god da se radilo, riječ je o lošoj ideji. Stručnjaci daju brojne savjete o tome kako preživjeti susret s velikim zvijerima, a među tim savjetima nikako nije da se nekome od njih uvučemo u jazbinu i čekamo ga da se vrati doma. U svijetu ionako raste broj susreta ljudi s medvjedima, koji nekada znaju završiti i kobno. Veliki čupavci spuštaju se među ljude zbog hrane, ali i zato što smo im uništili staništa. U takvoj situaciji, najgora stvar koju netko može učiniti jest promovirati ovakvu opasnu vrstu susreta s divljom životinjom.

image

 Ulazak u medvjeđi brlog malo bi kome pao na pamet (ilustracija)

Afp

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 19:11