StoryEditorOCM
Regijažele Karađorđevu šniclu

Srpski zastupnici se bune: Dajte nam više svinjetine, svaki dan imamo specijalitete od junetine, teletine i janjetine

20. listopada 2016. - 01:56

Ponuda jednog jelovnika mogla bi u susjednoj Bosni i Hercegovini dovesti i do čak nove političke krize, naravno s nacionalnim predznakom.

Srpski kadrovi koji se stalno ili povremeno hrane u restoranu zajedničkih institucija na sarajevskom Marijinu dvoru digli su graju jer na njegovu meniju vrlo rijetko mogu naći svinjetinu i specijalitete im nacionalne kuhinje.

Zato je, tvrde, sve puno bosanskih i turskih jela, počev od bosanskog lonca, čimbura i klepa, preko kadun butića i đulbaštije, pa do sarajevske bošće, japrak sarme...

- Svaki dan ima jedno ili nema nijedno jelo na svinjskom programu, a srpske salate uopće nema, i to je tako već godinama. Zato je meni pun specijaliteta od junetine, teletine i janjetine, a nazivi jela su takvi da ih prevoditelj treba rastumačiti, kao što su...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 00:43