StoryEditorOCM
Regijapa je li moguće?

Sutkinja koja je odbila zahtjev da ubojica ne prilazi Nizami otvorila bolovanje i podnijela prijavu protiv policije

Piše Vijesti SD
17. kolovoza 2023. - 10:30

Sutkinja Lejla Numanović koja je odbila zahtjev policije u Gradačcu da Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, a koju je on prije pet dana brutalno likvidirao, podnijela je prekjučer prijavu Federalnoj upravi policije (FUP) protiv MUP-a TK i službenika policijske stanice u Gradačcu, saznaje portal "Avaza".

Numanović je i pored izjave nastradale Hećimović, službene zabilješke pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona, odbila zahtjev da se nasilniku zabrani prilazak nevjenčanoj supruzi, koju je, da stvar bude gora, pretukao zbog neukusne hrane, zbog, kako je navela, nedostatka dokaza!?

Međutim, nakon što je rješenje objavljeno u javnosti, Numanović je otvorila bolovanje, navodeći da se protiv nje vodi hajka.

Ona je u prijavi FUP-u navela da nije mogla odrediti mjere zabrane prilaska Nizami Hećimović, jer joj policija u Gradačcu "nije dostavila materijalne dokaze".

U međuvremenu, Ured tužitelja VSTV-a protiv nje je formirao predmet, kako bi se ispitalo njeno postupanje. Sramotno je obrazloženje predsjednice Suda u Gradačcu Spomenke Kojić da nisu imali sve dokaze, a zanemarili su osnovu sumnje.

Da stvar bude gora, Kojić je znala o kakvom se monstrumu radi, jer je radila na njegovim slučajevima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 03:19