StoryEditorOCM
Regijajeza u kraju

Tko je Dalibor iz Zlota? Brat Dankinog ubojice nije dočekao suđenje, majka mu neće na sprovod, u selu nijedne osmrtnice

Piše Vijesti SD
11. travnja 2024. - 09:24

Dalibor Dragijević (40), mlađi brat Dejana Dragijevića koji je osumnjičen za pomoć u skrivanju tijela dvogodišnje Danke Ilić, bit će pokopan danas na groblju u selu Zlot, piše Kurir

Dalibor je, kao i njihov otac Radoslav, uhićen zbog sumnje da je pomagao Dejanu da sakrije tijelo djevojčice. Navodno je priznao zločin dok je bio u pritvoru, ali nije dočekao saslušanje pred tužiteljstvom jer je preminuo od srčanog udara u ćeliji.

Dalibor je zajedno s ocem uhićen zbog sumnje da je pomogao bratu premjestiti tijelo djevojčice s deponije u okolici Banjskog Polja na, zasad, nepoznatu lokaciju na području Bora.

Prema izjavi policije, sumnja se da se sve dogodilo 28. ožujka, dva dana nakon nestanka djevojčice i početka potrage.

image

Stanovnici Bora u uspomenu na malu Danku ostavljaju medvjediće

Ranko Suvar/Cropix

U selu Zlot, odakle je Dalibor, nema nijedne njegove osmtnice, a prilaz groblju je jučer blokirala policija, čuvajući ulaz i odbijajući automobile koji su se tamo uputili. Ista situacija bit će i danas - nitko neće moći pristupiti groblju dok Dejan ne bude pokopan.

Mještani Zlota rekli su jučer da znaju za sprovod danas, ali da nitko ne zna u koje vrijeme.

Majka Dalibora Dragijevića neće sudjelovati na sprovodu, a još nije poznato hoće li policija dovesti njegovog oca iz pritvora.

Podsjetimo, potraga za tijelom Danke Ilić traje već šesti dan, a povodom toga se oglasio i državni tajnik MUP-a Željko Brkić, dodajući da se obilaze i kopaju sva mjesta po Banjskom Polju i okolici kako bi se tijelo djevojčice što prije pronašlo. Intenzivno se pretražuje i područje Lazarevog kanjona, Zlotske rijeke i Lazareve pećine. Na terenu je već 15 dana veliki broj policijskih i spasilačkih ekipa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:46