StoryEditorOCM
Regijapoziv nije stigao

U potrazi u BiH nisu korišteni psi tragači, nikome nije jasno zašto: Ponudili smo pomoć, ali ne možemo ih dovesti sami!

Piše VIJESTI SD
4. listopada 2024. - 21:59

Dijelove Bosne i Hercegovine danas su pogodile katastrofalne poplave, a na pogođena područja uskoro su stigle mnoge službe za spašavanje kako bi tražili nestale osobe.

No kako javlja reporter portala Klix.ba, a što je tom portalu kasnije potvrđeno iz više izvora, službe koje su stigle na mjesto događaja stavile su na raspolaganje svoje jedinice pasa tragača. Ipak, poziv za njihov angažman nikada nije stigao.

Osim toga, ubrzo su na pogođenim područjima angažirani bageri koji su čistili ruševine u potrazi za nestalim osobama.

Predsjednik GSS-a Federacije BiH, Dženadin Veladžić, za Klix.ba je izjavio da je ova služba jutros prva stigla na teren te da je odmah na raspolaganje stavljena njihova K9 jedinica. "Poziv nikada nije stigao. Mi smo odmah ponudili pomoć, ali ne možemo sami dovesti pse, poziv mora doći od službe koja upravlja kriznom situacijom", kazao je Veladžić.

Da je situacija neobična, potvrdio je u daljnjem komentaru.

image
Elvis Barukcic/Afp

"Stalno smo tijekom dana dobivali pozive od voditelja naših K9 jedinica koji su se pitali kako je moguće da se potraga vodi bez pasa tragača", dodao je predsjednik GSS-a FBiH.

Ipak, kako ističe, moguće je da su nadležne službe procijenile da psi nisu potrebni. O bagerima je rekao da je i to dio procjene nadležnih službi.

"Moguće je da su oni, nakon razgovora s mještanima, procijenili da tu nema nestalih te da se može angažirati bager kako bi se taj dio očistio od ruševina. Nažalost, u ovakvim situacijama, nestali ne moraju nužno biti uz mjesto stanovanja", pojasnio je Veladžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 22:00