StoryEditorOCM
Regijasrpski i svoj svijet

Vučić se opet isprovaljivao: Prijedor je ljepši od Pariza, a kad dam ostavku, govorit će kakva su to vremena bila

Piše Vijesti sd
11. kolovoza 2023. - 11:42
Aleksandar Vučić: Godinu dana nakon što me ne bude na vlasti kritizirat će, a onda će reći, to su bila vremenaAndrej Isaković/Afp

Aleksandar Vučić poznat je po čestim i dugim TV nastupima, punim neobičnih izjava i spinova. Ipak i u tome obilju neki nastupi odskaču. Jedan od njih bio je sinoćnji nastup na Happy TV.

Na pitanje o kritikama da je Srbija suočena sa siromaštvom, Vučić je odgovorio da ne mari za takve komentare, naglasivši da će minimalna plaća u zemlji biti povećana na 400 eura te da nijedan građanin neće primati manju plaću od zakonom utvrđene minimalne sume.

Vučić je izrazio zabrinutost za nogometaše Srbije dok se Nacionalni stadion ne izgradi, tvrdeći da stadioni Crvene zvezde i Partizana ne mogu zadovoljiti sve želje građana koji traže više zabave osim samog nogometa. Kao primjer je naveo svoje iskustvo s utakmice "Memphis – New York", gdje se oduševio zabavljačima i dodatnim sadržajima, prenosi Klix.ba.

image

Vučić, Happy predsjednik

Afp

Nakon pitanja voditelja zašto ga neki žele srušiti, ako će on sve to izgraditi, predsjednik Srbije je odgovorio da to ne moraju raditi i da će se sam skloniti.

"Hoću da tih 15 godina bude upisano zlatnim slovima. To je moj san. Godinu dana nakon što me ne bude na vlasti kritizirat će, a onda će reći, to su bila vremena", rekao je Vučić.

svjetski i regionalni putnik

U naletu samokritičnosti kazao je kako prihvaća krivnju za činjenicu što Srbija nije napravila veću prednost u odnosu na druge zemlje.

"Mi smo prokockali ogromnu šansu da napravimo prednost u odnosu na druge. Ja sam kriv. Popustio sam pod pritiskom naših ljudi koji više nisu mogli trpjeti pritisak. Trebalo je da izađem pred 20-30 tisuća i da im kažem dođite kod mene da vidite kako to izgleda. Uvijek su htjeli loše odnose između Bošnjaka i Srba. Koji to dobar put imate između Sarajeva i Srba? Koji smo to most imali, jedan preko Save, jedan preko Drine. Bošnjačka elita to ne želi, srpska stvarna elita to želi, kao što imamo odnose sa Banjalukom, Bijeljinom", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije komentirao je i odabir Prijedora za obilježavanje civilnog stradanja u operaciji "Oluja".

image

Prijedor, za Vučića ljepši od Londona i Pariza, poznat je u svijetu, ali ne toliko po ljepotama koliko po brutalnim zločinima koji su se u njemu dogodili

Afp

"Prijedor je bio jedno od prvih mjesta gdje su srpske izbjeglice svratile, da se odmore, okrijepe. U Prijedoru živi i dalje mnogo izbjeglica iz Republike Srpske Krajine. Za mene je Prijedor jednako kao i Banjaluka, kao i Beograd kao i Prijepolje, kao i Leskovac, kao i Prokuplje. To su za mene divna mjesta. Za mene ljepša i od Berlina, i Londona i Pariza. Toliko sam bio u tim gradovima, zajedno svi premijeri i predsjednici nisu bili od Drugog svjetskog rata", kazao je Vučić, prenosi Klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:41