StoryEditorOCM
Regijapredizborni presing

Vučić u tri dana otvorio tri stadiona, planira i finale Lige prvaka: ‘Hrvati su u nogometu dosta ispred nas‘

Piše vijesti sd
20. studenog 2023. - 14:49
Utakmicu s Bugarskom u Leskovcu Vučić je gledao u društvu Milorada Dodika i Aleksandra ČeferinaAndrej Isaković/Afp

Loznica, Zaječar i Leskovac - gradovi u Srbiji koji su u zadnja tri dana imali priliku ugostiti srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u sklopu ‘stadionske vikend turneje‘.

Naime, Vučić je otvorio čak tri nova stadiona ovoga vikenda, a pojedini mediji, poput lista Danas komentiraju da je predsjednik intenzivirao kampanju pred izbore 17. prosinca.

Kako piše Danas, na turneju je poveo odgovarajući ‘prateći bend‘ - ‘najpoznatijeg Srbina s one strane Drine Milorada Dodika‘, ali i prvog čovjeka nogometnog saveza Srbije Dragana Džajića. U obilasku dva stadiona koji ispunjavaju standarde UEFA-e (Zaječar i Leskovac) pratio ga je i šef UEFA-e Aleksandar Čeferin. Bio je tamo i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, prenosi Jutarnji list.

Od ranih jutarnjih sati građani, mahom pristaše Srpske napredne stranke, počeli su pristizati u Zaječar iz svih dijelova Srbije kako bi nazočili otvaranju stadiona ‘Kraljevica‘. Ogroman broj ljudi stigao je u kratkom razdoblju pa su se na ulazu u grandiozno zdanje stvorile goleme gužve. Bilo je tamo puno djece, školaraca, sportaša te članova kulturno-umjetničkih društava koji su željeli pozdravili predsjednika. Bio je to prizor koji je podsjećao na sletove iz vremena socijalizma - djeca u narodnoj nošnji, zastave, baloni, povici, pljesak, skandiranje.

image

Dodik, Vučić i Čeferin u Leskovcu

Andrej Isaković/Afp

Vučić se nakratko pridružio djeci na terenu i dijelio nogometne savjete. Bio je najavljen veliki govor u Zaječaru, ali nitko od uvaženih gostiju nije se obratio prisutnima koji su promrzli na tribinama novoga stadiona.

Kako piše Danas, predsjednik je neprimjetno napustio stadion i otišao za Leskovac. U Zaječar je stigao helikopterom, ali na isti način se zaputio do Leskovca.

‘Lijepo je vidjeti stadion, a još ljepše pozdraviti predsjednika‘

Građani s kojima su razgovarali novinari Danasa složni su da je stadion jako lijep, ali su razočarani jer nisu uspjeli pozdraviti predsjednika.

- Samo smo statirali, ne znam ni zašto smo svi bili ovdje, rekao je jedan stariji gospodin.

- Nama je stadion sada najpotrebniji. Nije bitna ni bolnica ni škola ni grijanje, ironično se zapitala jedna stanovnica Zaječara.

U Leskovcu je Srbija jučer odigrala kvalifikacijsku utakmicu za EURO protiv Bugarske.

Prilikom razgovora s novinarima Vučić je u Zaječaru rekao da je Srbija izvrsna u svakom sportu, osim u nogometu.

- Jako sam zahvalan predsjedniku Čeferinu, koji puno pomaže u razvoju nogometa, pogotovo kod nas, rekao je dodajući da su Hrvati dosta ispred njih po tom pitanju, prenosi B92.

Poručio je da je sljedeći plan rekonstrukcija stadiona u Nišu i Kragujevcu, nakon čega slijedi izgradnja nacionalnog stadiona u Beogradu, za koji je rekao da će biti dovršen do 1. prosinca 2026. godine.

- Poslali smo molbu da se finale Lige prvaka odigra nakon dovršetka nacionalnog stadiona. Bit će to velika stvar, rekao je Vučić, prenosi Jutarnji list.

image

Nogometni fan Aleksandar Vučić na utakmici Crvene zvezde i RB Leipziga

Peđa Milosavljević/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:09