StoryEditorOCM
Regijavođenje podvođenja

Vučićeva kumčad, zloglasna braća Panić, uhićena u Beogradu; u bijegu su partijali po Zagrebu

Piše L.G./ JL
24. svibnja 2024. - 12:57

Braća Uroš i Miloš Panić, sinovi Petra Panića, navodnog kuma srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, barem kako su navodili srpski mediji, nakon što su dulje vrijeme izmicali pravdi, uhićena su jutros u zračnoj luci u Beogradu prema tjeralici koju je za njima raspisao Viši sud u Beogradu na zahtjev Višeg javnog tužiteljstva, koje vodi istragu protiv njih zbog trgovine ljudima, javlja Blic, koji se poziva na potvrdu informacije od više izvora, prenosi Jutarnji list.

Kako doznaje srpski medij, oni su u Beograd doletjeli iz Crne Gore i odmah će biti prebačeni u Centralni zatvor. Također će biti sprovedeni i kod suca za prethodni postupak, gdje će biti saslušani te će biti odlučeno o određivanju pritvora.

image

Braća Panić u više su se navrata pozivali na kumstvo s Aleksandrom Vučićem, kojega se povezivalo i s njihovim bijegom

Adnan Beci/Afp

Braća Panić bila su u bijegu od početka veljače, kada je policija otkrila da su podvodili djevojke u stanovima u Beogradu. Oni su pobjegli tijekom pretresa stanova u kojima su se djevojke navodno prostituirale i od tada su bili nedostupni srpskoj policiji. Djevojke su navodno podvodili na više lokacija u Beogradu.

Iako ih se prvobitno teretilo za posredovanje u prostituciji, ubrzo je pokrenuta i istraga zbog trgovine ljudima protiv njih, ali i financijska istraga jer su, kako se sumnja, od podvođenja djevojaka zaradili goleme svote novca.

pobjegli prije uhićenja

Kako je ranije pisao Jutarnji list, kao paravan im je poslužio salon za njegu tijela i masažu. Do detalja su razradili biznis pa su čak kreirali Instagram profil i internetsku stranicu, a tvrtka je bila i uredno prijavljena. Stopostotni vlasnik navodno je bio njihov prijatelj Vuk Stanković.

image

Uroš Panić i Vuk Stanković, navodni vlasnik salona za njegu tijela i masažu preko kojega su braća vodila prostituciju
 

Screenshot Instagram

Prema pisanju portala Nova.rs u veljači, braća Panić su samo dan nakon što je izdan nalog za uhićenje, osvanuli u Zagrebu. Provodili su se u glavnom gradu Hrvatske, odakle su dijelili fotografije iz noćnog provoda. U objavama hvalili su se hvalili luksuzom i skupim pićima, unatoč činjenici da je srpska policija za njima raspisala tjeralicu zbog organiziranja lanca prostitucije.

U cijeloj priči zanimljivo je, kako je istaknula Nova.rs, da su Panići Srbiju napustili samo nekoliko sati prije nego što su trebali biti uhićeni pa se postavljalo pitanje jesu li dobili kakvu dojavu.

Braća Panić su još od ranije poznati po divljanju na ulicama u skupocjenim automobilima i prijetnjama policajcima.

Protiv Uroša Panića dva puta su se vodili postupci na Prekršajnom sudu u Beogradu zbog vrijeđanja policajaca. Prema njihovim izjavama, govorio im je da će im "skinuti" uniforme, pozivajući se jednom i na kumstvo s Vučićem.

image

Srpska policija uhitila je braću Panić po povratku iz Crne Gore (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 12:57