StoryEditorOCM
Svijetnevjerojatna priča

Brazilski ‘čovjek iz rupe‘: bio je posljednji iz svojeg plemena, a preostalih šest brutalno su likvidirani. 26 godina živio je sam u prašumi i mnogi su sretni što je sad umro. Evo zašto...

Piše S.Pg.
30. kolovoza 2022. - 16:19
Fotografija ”Čovjeka iz rupe” izdvojena iz video zapisa snimljenog 11. ožujka 2011. i objavljenog 18. srpnja 2018. od strane brazilske Nacionalne indijanske zaklade (FUNAI)

2018. godine objavljeni su iznimno rijetki videosnimci "najusamljenijeg čovjeka na svijetu", koji je donedavno četvrt stoljeća živio potpuno sam u brazilskoj Amazoni, nakon što su 1995. pobijeni svi preostali članovi njegova plemena osim njega, njih šestoro.

A sada je preminuo i ovaj poslednji član ove skupine brazilskih starosjedilaca, u potpunosti izoliranih od vanjskog svijeta, kako su priopćili lokalni dužnosnici. Navodno je imao oko 60 godina i očito je usamljenost bila njegov način samoobrane, a imao je zašto i živjeti u strahu.

Njegovo ime nije poznato, a zvali su ga "Čovjek iz rupe", jer je kopao duboke jame da bi ulovio životinje ili se u njima sakrio. U Brazilu je dobio i nadimak "Najusamljeniji čovjek na svijetu", zbog nama nepojmljivog načina života - javlja BBC....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 20:53