StoryEditorOCM
Svijetcjepiva još nema

CDC: Većina Amerikanaca mogla bi biti cijepljena najkasnije do srpnja 2021.

23. rujna 2020. - 22:47
CDC Director, Dr. Robert Redfield, testifies during a US Senate Senate Health, Education, Labor, and Pensions Committee hearing to examine Covid-19, focusing on an update on the federal response in Washington, DC, on September 23, 2020. (Photo by Alex Edelman/POOL/AFP)Alex Edelman

Čelni američki zdravstveni dužnosnik Robert Redfield rekao je u srijedu pred odborom Senata da bi se većina Amerikanaca mogla cijepiti protiv koronavirusa najkasnije do srpnja 2021.

Ravnatelj Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Robert Redfield očekuje da će oko 700 milijuna doza cjepiva biti dostupno krajem ožujka ili u travnju, što je dovoljno za cijepljenje 350 milijuna ljudi. 

"Mislim da ćemo do travnja, svibnja, lipnja, moguće srpnja, cijepiti sve američke građane", rekao je Redfiled Odboru za zdravstvo senata SAD-a.

Pred odborom su o pandemiji koronavirusa, koja je u SAD-u odnijela više od 200.000 života, svjedočili još šef američke Uprave za hranu i lijekove Stephen Hahn, šef američkog Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Anthony Fauci i d...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:30