StoryEditorOCM
Svijet‘nismo mi takvi‘

Europska unija popušta: uskoro se ukidaju sankcije za trojicu ruskih bogataša; ‘Bilo je druženja s Putinom, ali...‘

Piše vijesti sd
12. rujna 2023. - 20:46

Diplomatski izvori iz Europske unije priopćili su kako službeni Bruxelles neće produžiti sankcije trojici ruskih biznismena nakon što aktualnim sankcijama istekne rok, a bit će to 15. rujna.

Prema pisanju Reutersa, restriktivne mjere prestat će se primjenjivati na Grigoriju Berezkinu, milijarderu Farhadu Ahmetovu te Aleksandru Šulginu, bivšem izvršnom direktoru online maloprodajne kompanije Ozon.

"Odluka u vezi sa Šulginom može se smatrati očekivanom. Prije tjedan dana se saznalo da je Sud Europske unije odlučio ukinuti sankcije koje su mu nametnute zbog njegove nazočnosti na sastanku biznismena s Vladimirom Putinom. Nakon sankcija, Šulgin je napustio svoje dužnost u Ozonu. On je tako postao prvi ruski biznismen kojemu EU mora ukinuti sankcije sudskom odlukom", navodi Reuters.

Berezkin je također podnio tužbu Sudu EU-a inzistirajući na tome da su sankcije nezakonite i da on nema nikakve veze sa događanjima u Ukrajini.

Kada je riječ o Ahmedovu, on je kao i Berezkin uvršten na listu sankcija uz naznaku da je vodeći biznismen koji sudjeluje u gospodarskim sektorima koji pružaju značajan izvor prihoda za Rusiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 09:30