StoryEditorOCM
Svijetincident u njemačkoj

Flixbus ostavio 13 putnika na odmorištu na autocesti: ‘Znate što su nam predložili?! A vozač se samo glupo nacerio‘

Piše Vijesti SD
6. kolovoza 2024. - 14:34

Ono što je trebalo biti opuštajuće putovanje autobusom u Varšavu pretvorilo se u horor za 13 putnika. Budući da zahod u autobusu nije radio, Flixbus se neočekivano zaustavio na odmorištu na autocesti u Poljskoj, nakon čega je nastavio putovanje bez putnika koji su otišli na zahod, piše Fenix-magazin.

Flixbus je krenuo sa središnjeg autobusnog kolodvora (ZOB) u Charlottenburgu (Berlin, Njemačka) u 6 ujutro, a trebao je stići u Varšavu u Posljskoj osam sati kasnije.

U autobusu je bila i Paula (27), djelatnica ljudskih resursa iz Mittea: “Autobus je bio pun. Većina njih poput mene htjela je ići na koncert Taylor Swift.”

U 10 sati autobus je stao na odmorištu na autocesti 390 kilometara od Berlina, u blizini grada Ruszkow Pierwszy, jer je zahod u autobusu bio blokiran.

“Vozač je dao objavu na poljskom. Zaustavljanje je trajalo deset minuta”, kaže ona. Izašlo je oko 20 putnika iz autobusa.

Među njima je bila i Nataljia Mannigel (56), uredska službenica iz Charlottenburga. Bila je na putu posjetiti brata u Varšavi. “Kad sam se vratila, autobusa nije bilo – s mojom prtljagom”, kaže ona. Na odmorištu je stajalo 13 putnika, užasnuti i zaprepašteni.

“Autobus nije stajao više od pet minuta. Ja sam se vratila nakon par minuta, a on je već odvezao dalje”, kaže Paula. “Sve moje stvari su bile u busu: laptop, identifikacijski dokumenti i odjeća.”

Zaboravljeni putnici pozvali su službu za korisnike. “Nisu bili od pomoći i predložili su nam da odemo do sljedeće autobusne postaje u Lodzu, 80 kilometara dalje”, rekla je Nataljia Mannigel.

Nakon deset neuspješnih pokušaja, uspijeva nagovoriti vozača kombija da je odveze u Varšavu s još četiri žene. Preostalih osam putnika stopiralo je 190 kilometara.

“Na odredište smo stigli šest minuta prije Flixbusa. Vozač autobusa se samo glupo nacerio i nije se ispričao”, rekla je Mannigel za njemačke medije.

Kako pišu njemački mediji, Flixbus još nije komentirao incident.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 20:07