StoryEditorOCM
SvijetMotaz Azaiza

Fotoreporter koji bilježi strahote iz Gaze prozvan je glasom Palestine: ‘Sve manje vjerujem da ću preživjeti‘

Piše vijesti sd
24. listopada 2023. - 17:39

Brojni novinari i fotoreporteri svjetskih medija nalaze se u Pojasu Gaze dokumentirajući snagu djelovanja izraelskih projektila i stradanja palestinskih civila.

Među njima izdvojio se palestinski novinar i fotoreporter Motaz Azaiza koji svoje fotografije iz Gaze objavljuje na Instagramu, na kojem ima preko sedam milijuna pratitelja, s tendencijom rasta.

Motaza su prozvali i "glasom Palestine", a milijuni ljudi iz cijelog svijeta, svih religija i nacija, zahvaljujući njegovoj žrtvi imaju uvid u tragična događanja koja su zadesila Palestinu.

Motazove snimke ubijene djece, staraca, uplakanih majki i porušenih domova obilaze svijet, a kako je i sam rekao, svakim danom sve manje vjeruje da će preživjeti. No, ne namjerava odustati od svoje misije, piše Klix.ba.

Prije nekoliko dana Motaz je objavio i video u kojem se vidi kako prevozi dvije ranjene bebe do najbliže bolnice dok ih istovremeno pokušava utješiti.

Mozat svojim snimkama želi pokazati i hrabrost i duh palestinskog naroda, ljude koji vole život i nasmijanu djecu koja se unatoč užasima rata smiju i igraju.

"Motaz ti si jedan od najvažnijih glasova, očiju i ušiju ovog genocida. Ući ćeš u povijest kao jedan od najhrabrijih novinara. Uz tebe smo", "Tvoja kamera je oružje protiv Izraela. Neka svijet vidi što se događa u Palestini", "Molim se da ostaneš živ, Motaz. Molim se za tebe. Radiš nevjerojatan posao", samo su neke od brojnih poruka ohrabrenja koje Motaz Azaiza svakodnevno dobiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 01:20