StoryEditorOCM
Svijetsulude narudžbe

Hamburgeri i pomfrit preteški su za umjetnu inteligenciju; McDonalds povlači AI iz svojih drive in restorana

Piše Vijesti Sd
19. lipnja 2024. - 09:58
 Umjetna inteligencija nije dobro raspoznavala naglaske i slagala je sulude prehrambene kombinacije (ilustracija)Andrew Caballero-reynolds/Afp

Umjetna inteligencija prodrla je u različita područja života, pa i u restorane. Jedan od lanaca koji je u poslovanje uveo AI je i McDonalds.

Najpoznatiji svjetski lanac brze prehrane sada je privremeno odustao od dvogodišnjeg pilot projekta umjetne inteligencije u  više od sto svojih drive-in restorana na više lokacija. Tehnologija će biti uklonjena do 25. srpnja.

  Radi se o IBM-ovoj tehnologiji koja je koristila softver za prepoznavanje glasa kako bi primala narudžbe. U praksi nije bila posve pouzdana, pa su se društvenim mrežama širili viralni videi s krivo shvaćenim narudžbama koje su uključivale sve od slanine na vrhu sladoleda do chicken nuggetsa vrijednih stotine dolara, izvještava BBC, prenosi Forbes Hrvatska.

Independent navodi kako su razlozi za odustajanje od AI sustava bili njegova skupoća i netočnost. Dio problema bio je u komunikaciji, jer sustav nije razumio akcente nekih ljudi.

 

image

 McDonalds nije sasvim odustao od projekta umjetne inteligencije

Pascal Guyot/Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 10:57