StoryEditorOCM
Svijetstrava i užas

Horor na letu! Avion uletio u turbulencije: Ljudi letjeli po kabini, neki ostali prikovani za strop, pucale su lubanje

Piše JL
1. srpnja 2024. - 22:49

Zrakoplov Boeing 787-9 Dreamliner kompanije Air Europa Boeing letio je iz Madrida za glavni grad Urugvaja, Montevideo, kada je pogođen snažnim turbulencijama te je hitno sletio u Brazilu. Kako javlja BBC, a prenosi Jutarnji, ozlijeđeno je najmanje 30 osoba.

Let UX045 preusmjeren je u zračnu luku Natal u sjeveroistočnom Brazilu dok je letio za glavni grad Urugvaja, objavila je španjolska kompanija na društvenoj mreži X.

Zrakoplov, u kojem je bilo 325 putnika, naletio je na turbulencije iznad Atlantika u trenucima kada je bio blizu brazilske obale, rekao je glasnogovornik kompanije Air Europa.

Zrakoplov je normalno sletio, a dočekala su ga brojna vozila hitne pomoći.

Službenici zračne luke kažu da je nekim putnicima bila potrebna liječnička pomoć te prebačeni u najbližu bolnicu.

Lokalni liječnički tim izjavio je za brazilske medije da su zbrinuli najmanje 30 putnika različitih nacionalnosti te da je njih 10 prebačeno u bolnicu.

Udarali glavama

Neki od ozlijeđenih putnika su udarili glavama tijekom turbulencije i zadobili ozljede, među kojima su prijelomi lubanje i posjekotine na licu, dodali su liječnici.

Do incidenta je došlo nekoliko tjedana nakon što su let Singapore Airlinesa pogodile jake turbulencije iznad Mjanmara. Tada je ozlijeđeno nekoliko desetaka osoba, a jedan je Britanac preminuo.

Ozbiljne turbulencije su rijetke pojava, ali nedavne studije pokazale su da klimatske promjene mogu povećati rizik od opasnih situacija.

Putnik Norys iz Venezuele, koji živi u Urugvaju, rekao je za urugvajske novine El Observador kako je kapetan savjetovao putnicima i posadi da vežu svoje pojaseve jer je očekivao da će Boeing 787-9 Dreamliner naići na turbulencije.

"Neko vrijeme nakon toga, došlo je do vrlo, vrlo male turbulencije, jedva se osjetila, a i iz trenutka u trenutak zrakoplov je naglo padao, a mi smo se svi dizali", rekao je Norys, kako prenosi Daily Mail.

"Oni koji nisu bili vezani pojasom su letjeli, a neki su ostali prikovani za strop. Trajalo je oko 3,5 sekunde", rekao je svjedok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 22:50