StoryEditorOCM
Svijet‘gradska gerila‘

Italija u covid groznici: neofašistička stranka Forza Nuova nije uspjela dovesti prosvjednike do parlamenta pa su napali središte sindikata

Piše PSD
11. listopada 2021. - 13:21
U subotu su se prosvjednici sukobili s policijom, a demonstranti su napali i sjedište krovnog udruženja sindikata CGILTiziana Fabi/AFP

Nekoliko tisuća ljudi, među njima i protivnici cijepljenja, u centru Rima demonstriralo je protiv vladinih novih mjera o zaštiti od korone na radnome mjestu. Tijekom prosvjeda u glavnom gradu Italije u subotu su se prosvjednici sukobili s policijom, a demonstranti su napali i sjedište krovnog udruženja sindikata CGIL.

U nedjelju je policija zbog tih nereda uhitila nekoliko članova desno-ekstremne stranke Forza Nuova, među njima su i neki od vodećih stranačkih predstavnika.

Nekoliko stotina ljudi se u subotu odvojilo od protestne povorke i pokušalo je krenuti prema talijanskom parlamentu i sjedištu premijera Draghija. Kako bi ih zaustavila u toj namjeri, policija je koristila vodene topove i suzavac. Slični protesti održani su i u Milanu i Ceseni, piše Deutsche Welle.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:06