StoryEditorOCM
Svijetnastavak rata

Izrael otkrio svoj sljedeći potez: ‘Napadi samo što nisu počeli!‘; Glasnogovornik: ‘Izdat ćemo upozorenja za evakuaciju‘

Piše Vijesti SD
20. listopada 2024. - 21:15

Izrael je otkrio svoj novi plan - objavili su da će ciljati na financijski ogranak Hezbolaha te su najavili da će ubrzo opet udariti na Bejrut, ali i druge dijelove Libanona. - Napadi samo što nisu počeli, rekli su, a prenosi Jutarnji list. 

Glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari kaže da će izdati upozorenja o evakuaciji za ljude u dijelovima Bejruta, a "svatko tko bude u blizini mjesta koja se koriste za financiranje terorističkih aktivnosti Hezbolaha mora se odmah udaljiti."

Udari će biti usmjereni na al-Qard al-Hassan, rekao je visoki dužnosnik izraelske obavještajne službe. Registrirana neprofitna organizacija, pod sankcijama SAD-a i Saudijske Arabije, pruža financijske usluge, a koriste je i obični Libanonci.

Al-Qard al-Hassan se koristi za plaćanje operativaca militantne skupine koju podupire Iran i pomoć pri kupnji oružja, dodao je dužnosnik, govoreći pod uvjetom anonimnosti.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu razgovarao je s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, priopćeno je u nedjelju iz ureda premijera.

"Premijer Netanyahu ponovio je ono što je već javno rekao: Izrael uzima u obzir pitanja koja postavlja američka administracija, ali će na kraju donijeti odluke na temelju svojih nacionalnih interesa", priopćio je ured.

Trump, republikanski kandidat za predsjednika SAD-a, kasnije je u obraćanju novinarima u Philadelphiji rekao da je u subotu imao "vrlo lijep razgovor" s Netanyahuom.

Izraelski čelnik pitao ga je za mišljenje o tome što učiniti po pitanju Irana, kazao je.

Izrael razmatra svoju vojnu reakciju na nedavne iranske raketne napade. "Pitao je što mislim. A ja sam samo rekao, učini ono što moraš", rekao je Trump.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 22:42