StoryEditorOCM
Svijetpozvali na bojkot

Ljudi masovno otkazuju Netflix nakon jedne objave njegovog predsjednika na Twitteru. No nije u pitanju samo politika?

Piše JL
2. listopada 2024. - 08:03

Netflix je doživio val otkazivanja nakon što je Reed Hastings, suosnivač i predsjednik Netflixa, objavio javnu potporu predizbornoj kampanji aktualne američke potpredsjednice Kamale Harris, piše britanski Telegraph.

U srpnju je stopa otkazivanja od 2,8 posto - poznata kao odljev u industriji - predstavljala najveću stopu još od veljače. Netflix, inače, piše britanski medij, ima najnižu stopu odljeva u industriji.

Do porasta onih koji su otkazali pretplatu došlo je nakon što je Reed Hastings objavio poruku na X-u, nekadašnjem Twitteru, u kojoj je čestitao Kamali i dodao: "Vrijeme je za pobjedu!"

Tech-milijarder rekao je za The Information da je kampanji donirao čak 7 milijuna dolara.

Kako prenosi Jutarnji list, javna podrška naišla je na ogorčenje brojnih Trumpovih pristaša koji su pozvali i na bojkot usluge. Mnogi su objavili fotografije na društvenim mrežama na kojima pokazuju kako otkazuju pretplatu uz hashtag #CancelNetflix.

Smatra se i da je porast broja otkazivanja djelomično uzrokovan i odlukom tvrtke da postupno ukine svoj osnovni paket – najjeftiniju verziju Netflixa bez oglašavanja – pri čemu se korisnike potiče da odaberu novi plan kako bi nastavili sa streamingom.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 08:04