StoryEditorOCM
Svijetuistinu bizarno

Musk Putinovom savezniku poslao Cybertruck? On na njega stavio mitraljez: ‘Hvala Elone, šaljem ga na bojišnicu!‘

Piše Luka Fišić/JL
17. kolovoza 2024. - 18:42

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov, saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, objavio je video u kome tvrdi kako mu je vlasnik Tesle, milijarder Elon Musk, poslao Cybertruck.

Kadirov je obećao kako će to vozilo poslati u zonu "specijalne vojne operacije" i pričvrstio na njega mitraljez.

Nije poznato kako je zapravo Kadirov došao do Cybertrucka, vozila za koje, kako kažu iz Tesle, do kraja godine ne primaju narudžbe. Tako je najvjerojatniji scenarij onaj kako je Kadirov, ili netko iz njegova kruga, vozilo ranije naručio, pa sugerirao kako je riječ o Muskovom osobnom daru, piše Jutarnji list.

Tesla Cybertruck, koji na snimci vozi Kadirov, električni kamionet koji ubrzava od 0 do 100 kilometara na sat za manje od 3 sekunde. Cybertruck privlači pozornost "futurističkim" uglatim oblikom, a zasad može voziti po SAD-a. Premda je u Europi ovoga ljeta registrirano par vozila, Tesla Cybertruck i dalje nema dozvole za kretanje cestama Starog kontinenta.

- Elone, hvala ti! Dođi u Grozni, primit ću te kao najdražeg gosta! Ne mislim da će rusko ministarstvo javnih poslova biti protiv takvog putovanja. I, naravno, čekamo novi razvoj događaja koji će doprinijeti do završetka operacije u Ukrajini - napisao je tako Kadirov na svom Telegram kanalu.

Kadirov vlada Čečenijom - ruskom regijom na sjevernom Kavkazu koja je bila razorena u dva krvava rata između Moskve i separatističkih snaga 90-ih i ranih 2000-tih - otkako ga je Putin službeno imenovao za šefa regije 2007.

image
Screenshot/X

Ovoga proljeća pojavile su se glasine kako Kadirov više od pet godina živi s dijagnozom nekroze gušterače. O tome je izvijestila neovisna novinska stranica Novaja Gazeta Europe, pozivajući se na anonimne izvore u moskovskoj predsjedničkoj bolnici, gdje je navodno liječen.

Njegovo stanje, koje se pogoršava, navodno je potaknulo Kremlj da počne raditi na planu pronalaženja njegovog nasljednika kako bi se održala stabilnost u toj sjevernokavkaskoj republici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 17:53