StoryEditorOCM
Svijetiznad poljske

Nakon što je Rusija pokrenula zračni napad na Kijev, rano ujutro zrakoplovi NATO saveza dignuti u zrak

Piše Vijesti sd
12. lipnja 2024. - 09:28

Nakon što je Rusija je pokrenula zračni napad na Kijev rano u srijedu, avioni NATO saveza dignuti su kako bi zaštitili zračni prostor Poljske, priopćilo je na društvenoj mreži X operativno zapovjedništvo poljskih oružanih snaga.

Ruske su snage tijekom noći i jutra pokrenule raketne napade na više ukrajinskih oblasti. U glavnom gradu Kijevu više novinara izvijestilo je da su se oko 4 ujutro čule eksplozije.

Eksplozije su odjeknule i u gradu Odesi oko 5 ujutro. U dvije oblasti u Kijevu došlo je do požara. 

Kyiv Independent javlja kako je uništena ruska satelitska komunikacijska stanica u diverzantskom napadu u Moskovskoj oblasti. Uništile su je ukrajinske snage Atesh.

image
Marcus Brandt/Dpa Picture-alliance Via Afp

U videu koji su objavili na Telegramu vidi se Ateshov "agent" kako polijeva zapaljivu tekućinu na komunikacijski satelit R-441 Liven. Vidi se kako komunikacijska stanica naknadno gori. Incident se navodno dogodio u okrugu Klin u Moskovskoj oblasti, otprilike 85 kilometara (više od 50 milja) sjeverozapadno od ruske prijestolnice. Prema Ateshu, komunikacijska stanica dio je 584. gardijske protuzračne raketne pukovnije i služi kao dio sustava protuzračne obrane regije. 

Atesh je u svojoj objavi na društvenim mrežama ustvrdio da su "sustavi protuzračne obrane cijele moskovske regije oslabljeni" kao rezultat njihova napada.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 09:36