StoryEditorOCM
Svijetodluka sutra

Očekuje se teška rasprava, i Plenković na ‘vrućoj liniji‘: čelnici EU-a razgovaraju o novim sankcijama Rusiji, na stolu oštri prijedlozi, zasad se ne spominje najbolnije oružje

Piše Hina
24. veljače 2022. - 21:18
Croatia's Prime Minister Andrej Plenkovic arrives for an emergency European Union (EU) summit at The European Council Building in Brussels on February 24, 2022, on the situation in Ukraine after Russia launched an invasion. (Photo by JOHN THYS/POOL/AFP)John Thys

Hrvatski premijer Andrej Plenković je u četvrtak navečer prije početka izvanrednog samita država članica EU-a telefonski razgovarao s ukrajinskim premijerom Denisom Šmihalom kojemu je izrazio podršku i solidarnost nakon općeg ruskog napada na njegovu zemlju.

“Upravo sam razgovarao s premijerom Šmihalom, koji se nalazi u Kijevu i koji mi je dočarao strašnu situaciju u zemlji, gdje traju napadi posebnih snaga na Kijev i druge dijelove zemlje. Ukrajina očekuje solidarnost EU-a i NATO-a.

Hrvatska je spremna prihvatiti dio ljudi koji žele napustiti ukrajinski teritorij s obzirom na veliko iskustvo koje ima u tom još iz Domovinskog rata”, rekao je Plenković po dolasku na samit 27 čelnika država članica EU-a.

Oni će večeras razgovarati o novom, puno oštrijem paketu sankcija...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 07:51