StoryEditorOCM
Svijetkoji dobar PR!

Putin s djevojčicom (8) u Kremlju zvao ministra financija: ‘Kad sam vidio koliko si plakala...‘

Piše JL
5. srpnja 2023. - 00:04

U rijetko viđenom propagandnom potezu, ruski predsjednik Vladimir Putin je danas u Kremlju ugostio osmogodišnju djevojčicu i rekao joj da preko telefona zatraži od ministra financija donaciju iz proračuna za svoj dom u Dagestanu, piše Sky News,  prenosi Jutarnji list.

Kremlj je objavio video Putina kako pozdravlja djevojčicu, Raisat Akipovu, što je posljednji u nizu Putinovih pokušaja da nakon Wagnerove pobune pokaže kako ima podršku naroda.

Putin je rekao da je pozvao djevojčicu i njezine roditelje u Moskvu jer je bio ‘uzrujan‘ kad je vidio fotografiju na kojoj ona plače jer ga nije uspjela vidjeti tijekom njegova posjeta Dagestanu.

Nakon što je srdačno zagrlio osmogodišnju djevojčicu, njoj i majci dao je buket cvijeća.

- Ovo je za tebe, a ovo za tvoju majku. Pokazali su mi fotografiju na kojoj plačeš nakon što sam napustio Derbent (grad u Dagestanu op.a.). Nažalost, nisam mogao razgovarati sa svima na trgu tada. Tvoja reakcija me uznemirila pa sam odlučio tebe i tvoje roditelje pozvati u Moskvu - rekao je Putin djevojčici.

image

Vladimir Putin i Raisat Akipova

Alexander Kazakov/Afp

Sve su fotografije i snimke pomno osmišljene da Putina prikažu kao brižnog čovjeka koji sve ima pod kontrolom, navodi Sky News.

Anton Siluanov, ministar financija, isprva je zvučao zbunjen pozivom i nije odgovorio kad ga je djevojčica pozdravila, ali je brzo pristao poslati dodatna sredstva za njezinu rodnu regiju u južnoj Rusiji.

‘Odlično!‘, odgovorio je Putin, a potom rekao djevojčici: ‘Imamo pet milijardi rubalja (oko 42 milijuna eura) za Dagestan.‘

Predsjednik se smješkao tijekom sličnog razgovora koji je vodio s premijerom Mihailom Mišustinom.

Držeći buket cvijeća u rukama, djevojčica je na Putinov poticaj zahvalila ministru Siluanovu.

Današnji je događaj je zapravo nastavak prošlotjednog Putinovog posjeta Dagestanu kada se, što je za njega neuobičajeno, družio i pozdravljao s velikom grupom ljudi.

Kremlj je taj posjet naveo kao primjer Putinove ogromne podrške koju uživa u ruskom društvu, svega nekoliko dana nakon što je zbog kratke pobune plaćeničke skupine Wagner javnosti čak govorio i o opasnosti od građanskog rata u Rusiji, prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 23:59