StoryEditorOCM
Svijetbahat i opasan

Putinov propagandist zaprijetio Njemačkoj: Ovo su četiri mosta koja ćemo vam uništiti ako napadnete Krimski

Piše vijesti sd
5. ožujka 2024. - 15:14

Sam Vladimir Putin, ali i vrhuška njegova režima, kao što su Dmitrij Medvedev, zna prijetiti nuklearnim i "običnim" oružjem.

U prijhetnje se rado uključuju i nižerangirani pobočnici iz političke ili medijske sfere.

U svjetlu aktualne afere s njemačkim visokim časnicima koji su govorili o upotrebi projektila Taurus u prijetnje se uključio ruski propagandist Dmitrij Kiseljov.

On je u svojoj TV emisiji nabrojio četiri mosta u Njemačkoj koja bi Rusija mogla uništiti "kao odgovor na napad" na Krimski most.

- Koliko god zapadni saveznici Ukrajine bili sofisticirani, oni u svojim glavama nemaju slike mostova u Njemačkoj. U toj relativno maloj zemlji nema mostova dugih kao što je Krimski most. Ali još uvijek su dovoljno veliki da se vide kroz nišan projektila. Bit će šteta, ali što možemo? Nije ih briga za naš Krimski most, rekao je Kiseljov, piše Oslobođenje.

image

Dmitrij Kiseljov dugogodišnji je propagandist Vladimira Putina

Afp

Potom je kazao da su u pitanju mostovi Fehmarn Sound i Rügen na sjeveru Njemačke, koji povezuju kopno s otocima Fehmarn i Rügen, željeznički most Hohenzollern u Kölnu i Most Magdeburška voda, koji povezuje dva kanala preko rijeke Elbe, 150 km od Berlina.

Dodao je da je moguće napasti sva četiri mosta istovremeno.

- Morat ćemo razmotriti i druge mostove u Njemačkoj kako bismo dobili odgovarajuću štetu u smislu dužnih metara, poručio je Putinov propagandist.

Ovakve prijetnje ne bi trebale ostati bez odgovora iz Njemačke, osim ako diplomacija Annalene Baerbock ne procijeni da je riječ o nevažnom sugovorniku.

image

Most Fehmarn Sound, jedan je od četiri njemačka mosta, mogućih meta ruskog napada

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 22:35